settings icon
share icon
Spørsmål

Er evig sikkerhet bibelsk?

Svar


Når mennesker lærer at Jesus Kristus er deres redder og helt så havner de i en relasjon med Gud som garanterer evig sikkerhet og frelsing. Judas 24 hevder at “Ham som er i stand til å holde deg fra å falle og å presentere deg før hans strålende nærvær uten feil og med stor glede." Guds kraft er i stand til å holde den troende fra å falle. Det er opp til ham, ikke oss, å presentere oss for hans strålende nærvær. Vår evige sikkerhet er et resultat av Gud holde oss, ikke oss å opprettholde vår egen frelse.

Herren Jesus Kristus forkynte, "Jeg gir dem evig liv, og de skal aldri gå til grunne;. Ingen kan rive dem ut av min hånd. Min Far, som har gitt meg dem, er større enn alle, og ingen kan rive dem ut av min Fars hånd "(Johannes 10:28-29b). Både Jesus og Faderen har oss fast grep i hånden. Hvem kunne skille oss fra grepet av både Faderen og Sønnen?

Ef 4:30 forteller oss at troende er "forseglet for forløsningens dag." Hvis troende ikke har evig sikkerhet, kunne forsegling ikke virkelig være til forløsningens dag, men bare til den dagen synden, frafall, eller vantro. John 3:15-16 forteller oss at hver den som tror på Jesus Kristus vil "ha evig liv." Hvis en person skulle være lovet evig liv, men da har det tatt bort, var det aldri "evig" til å begynne med. Hvis evig sikkerhet er ikke sant, ville løftene om evig liv i Bibelen være feil.

Den kraftigste argumentet for evig sikkerhet er Romerne 8:38-39, "For jeg er overbevist om at verken død eller liv, verken engler eller demoner, verken nåtid eller framtid, eller noen makt, verken høyde eller dybde eller noe annet i all skapning skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre. " Vårt evige sikkerhet er basert på Guds kjærlighet til dem som Han har forløst. Vårt evige sikkerhet er kjøpt av Kristus, lovet av Faderen, og forseglet ved Den Hellige Ånd.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Er evig sikkerhet bibelsk?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries