settings icon
share icon
Spørsmål

Hva sier Bibelen om dødsstraff?

Svar


Loven i Det Gamle Testamente befalte dødsstraff for ulike handlinger: mord (2. Mosebok 21:12), kidnapping (2. Mosebok 21:16), bestialitet (2.Mosebok 22:19), utroskap (2. Mosebok 20:10), homofili (3. Mosebok 20:13 ), det å være en falsk profet (5. Mosebok 13:5), prostitusjon og voldtekt (5. Mosebok 22:4), og flere andre forbrytelser. Men Gud viste ofte nåde når tiden var inne for dødsstraff. David drev med hor og mord, men Gud krevde likevel ikke at de skulle ta hans liv (2 11:1-5 Samuel, 14-17, 2 Samuel 12:13). Til syvende og sist må hver synd vi begår resultere i dødsstraff fordi syndens lønn er døden (Romerne 6:23). Men heldigvis viser Gud sin kjærlighet til oss ved å ikke fordømme oss (Romerne 5:8).

Da fariseerne førte en kvinne som ble tatt i ekteskapsbrudd til Jesus og spurte om hun skulle bli steinet, svarte Jesus, "Hvis noen av dere er uten synd, la ham være den første til å kaste en stein på henne" (Johannes 8:7). Dette bør ikke brukes for å indikere at Jesus avviste dødsstraff i alle tilfeller. Jesus avslørte rett og slett fariseernes hykleri. Fariseerne ønsket å lure Jesus til å bryte Det Gamle Testamentets lov; de brydde seg egentlig ikke om kvinnen ble steinet eller ikke (hvor ble det av mannen som ble tatt i hor?) Gud er den som innførte dødsstraff: "Den som kaster manns blod, skal av mannens blod bli utøst, for i Guds bilde skapte han mannen "(1. Mosebok 9:6). Jesus ville støtte dødsstraff i noen tilfeller. Jesus viste også nåde da tiden var inne for dødsstraff (Johannes 8:1-11). Apostelen Paulus anerkjente definitivt kraften av regjeringen å innføre dødsstraff der dette er hensiktsmessig (Romerne 13:1-7).

Hvordan bør et kristent syn på dødsstraff være? Først må vi huske at Gud har innstiftet dødsstraff i Hans Ord, og derfor ville det være arrogant av oss å tenke at vi kunne kommet på noe bedre eller annerledes. Gud har den høyeste standard av noe annet vesen; han er perfekt. Denne standarden gjelder ikke bare oss, men også Han selv. Derfor elsker han til en uendelig grad, og han har nåde til en uendelig grad. Vi ser også at Han har vrede til en uendelig grad, og alt handler om å vedlikeholde i en perfekt balanse.

For det andre så må vi erkjenne at Gud har gitt regjeringen fullmakt til å avgjøre når det bør være dødsstraff (1. Mosebok 9:6, Romerne 13:1-7). Det er ubibelsk å hevde at Gud er mot dødsstraff i alle tilfeller. Kristne bør ikke glede seg over dødsstraff, men de bør heller ikke kjempe mot regjeringens rett til å utføre dødsstraff på gjerningsmennene av de mest onde av forbrytelser.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hva sier Bibelen om dødsstraff?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries