settings icon
share icon
Spørsmål

Hva er blasfemi mot Den Hellige Ånd?

Svar


: Konseptet bak “blasfemi mot Den Hellige Ånd” nevnes i Markus 3:22-30 og Matteus 12:22-32. Termen blasfemi kan beskrives som “trassig uærbødighet.” Den kan brukes for å forklare synder som har med å forbanne Gud eller å degradere alt som har med Gud å gjøre med vilje. Det handler også om å behandle Gud som ond. Men dette temaet handler om “blasfemi mot Den Hellige Ånd” i Matteus 12:31. I Matteus 12:31-32 sier fariseerne, etter å ha vært vitne til ugjendrivelige bevis på at Jesus utførte mirakler i kraft av Den Hellige Ånd, hevdet i stedet at Herren var besatt av den onde ånden "Beelzebub" (Matteus 12:24). Du bør legge merke til at Jesus er veldig konkret beskrevet i Markus 3:30 når det gjelder hva de gjorde for å begå «blasfemi mot Den Hellige Ånd."

Når vi her diskuterer blasfemi så har det å gjøre med at noen anklager Jesus Kristus for å være besatt i stedet for åndefylt. Som et resultat, kan denne spesielle forekomsten av blasfemi mot Den Hellige Ånd ikke kan dupliseres i dag. Jesus Kristus er ikke på jorden – Han sitter ved Guds høyre hånd. Ingen kan vitne om Jesus Kristus å utføre et mirakel, og deretter attributt som makt til Satan i stedet for Ånden. Det nærmeste eksemplet i dag ville bli det å tilskrive mirakel av en innløste personens forandrede liv og denne personens forhold til Satan.

Når vi snakker om blasfemi i dag så har det å gjøre med utilgivelse av synd. Det finnes ingen tilgivelse for en person som dør i vantro. Kontinuerlig avvisning av Den Hellige Ånds tilskyndelser til å stole på Jesus Kristus er den utilgivelige blasfemien mot Ham. Husk det som står i Johannes 3:16: "For så har Gud elsket verden at Han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på Ham ikke skal fortapes, men ha evig liv." Videre i samme kapittel er det verset "den som tror på Sønnen, har evig liv, men den som forkaster Sønnen, skal ikke se livet, for Guds vrede blir over Ham "(Johannes 3:36). Den eneste betingelsen der noen ville ha ingen tilgivelse er hvis Han ikke er blant de "hver den som tror på Ham," for det er Han som "forkaster Sønnen."

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hva er blasfemi mot Den Hellige Ånd?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries