settings icon
share icon
Spørsmål

Hva er det kristne syn på selvmord? Hva sier Bibelen om selvmord?

Svar


Bibelen nevner seks bestemte personer som begikk selvmord: Abimelek (Dom 09:54), Saul (1. Samuelsbok 31:4), Sauls rustning-bærer (1 Samuel 31:4-6), Akitofel (2 Samuel 17:23 ), Simri (1 Kong 16:18), og Judas (Matteus 27:5). Fem av dem var onde, syndige menn (det har vi fått klart for oss). Noen mener at Samson er en forekomst av selvmord (Dommerne 16:26-31), men Samsons mål var faktisk å drepe filisterne; ikke seg selv. Bibelen mener at selvmord er like ille som andre mord – for Gud er den eneste som bestemmer når og hvordan en person skal dø.

Ifølge Bibelen, er ikke selvmord det som avgjører om en person får adgang til himmelen eller ikke. Dersom en ulagret person begår selvmord så har han gjort annet enn å "ekspedere" hans reise til helvete. Imidlertid vil den personen som begikk selvmord befinne seg i helvete for å avvise frelsen gjennom Kristus; ikke fordi han begikk selvmord. Hva sier Bibelen om en kristen som begår selvmord? Bibelen lærer oss at fra det øyeblikket vi virkelig tror på Kristus så er vi garantert evig liv (Joh 3:16). Ifølge Bibelen så vet alle kristne uten noen som helst tvil at de har evig liv (1 Joh 5:13). Ingenting kan skille en kristen fra Guds kjærlighet (Rom. 8:38-39). Så hvis ingen skapte ting kan skille en kristen fra Guds kjærlighet, og selv en kristen som begår selvmord er en "skapte ting," så kan ikke engang selvmord skille en kristen fra Guds kjærlighet. Jesus døde for alle våre synder, og hvis en sann kristen, i en tid med åndelig angrep og svakhet, begår selvmord, ville det fortsatt være en synd dekket av Kristi blod.

Men selvmord er fortsatt en alvorlig synd mot Gud. Ifølge Bibelen så er selvmord mord, og mord er alltid galt. Alvorlige tvil bør heves om ektheten av troen til alle som hevdet å være en kristen, men begikk selvmord. Det er ingen forhold som kan rettferdiggjøre når noen, spesielt en kristen, tar sitt eget liv. Alle kristne lever for Gud, og beslutningen om når du skal dø er Guds og Guds alene. Selv om det ikke beskriver selvmord, er 1 Kor 3:15 sannsynligvis en god beskrivelse av hva som skjer med en kristen som begår selvmord: "Selv skal han bli frelst, men bare han som rømmer gjennom flammer."

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hva er det kristne syn på selvmord? Hva sier Bibelen om selvmord?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries