settings icon
share icon
Spørsmål

Er Bibelen relevant i dag?

Svar


Hebreerbrevet 4:12 sier: "For Guds Ord er levende og aktive. Skarpere enn noe tveegget sverd, trenger den selv å dele sjel og ånd, ledd og marg. Og mens Bibelen ble avsluttet for ca 1900 år siden, vil dens nøyaktighet og relevans for i dag forbli uendret . Bibelen er den eneste objektive kilden til all åpenbaring Gud har gitt oss om seg selv og Hans plan for menneskeheten.”

Bibelen inneholder mye informasjon om den naturlige verden som har blitt bekreftet av vitenskapelige observasjoner og forskning. Noen av disse passasjene inkluderer 3. Mosebok 17:11; Forkynneren 1:6-7, Job 36:27-29, Salme 102:25-27 og Kolosserbrevet 1:16-17. Alt ettersom Bibelens historie om Guds forløsende plan for menneskeheten utfolder seg, er mange forskjellige karakterer levende beskrevet. I disse beskrivelsene gir Bibelen mye informasjon om menneskelig atferd og tendenser. Vår egen dag-til-dag erfaring viser oss at denne informasjonen er mer nøyaktig og beskrivende for den menneskelige tilstand enn noen psykologisk lærebok som vi kan finne på biblioteket. Mange historiske fakta i Bibelen har blitt bekreftet av ekstra-bibelske kilder. Historisk forskning viser ofte stor enighet mellom bibelske kontoer og ekstra-bibelske beretninger om de samme hendelsene.

Men Bibelen er ikke en historiebok, en psykologitekst eller et vitenskapelig tidsskrift. Bibelen er beskrivelsen Gud ga oss om hvem Han er, og Hans ønsker og planer for menneskeheten. Den viktigste komponenten i denne åpenbaringen er historien om vår adskillelse fra Gud ved synd og Guds bestemmelse for gjenopprettelse av fellesskap gjennom Hans Sønn, Jesus Kristus og det Han ofret for oss på korset. Vårt behov for frelse endres ikke. Og det gjør heller ikke Guds ønske om å forsone oss med seg selv.

Bibelen inneholder mye nøyaktig og relevant informasjon. Bibelens viktigste budskap er universelt og evig gjeldende for menneskeheten. Guds Ord vil aldri bli utdatert, erstattet eller forbedret. Kulturer forandres, lover forandres, generasjoner kommer og går, men Guds Ord er like relevant i dag som den var da den først ble skrevet. Vi skal ikke ta alt bokstavelig, men alle Skriftene inneholder en sannhet som kan og bør gjelde for våre liv i dag.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Er Bibelen relevant i dag?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries