settings icon
share icon
Spørsmål

Inneholder Bibelen feil, motsigelser eller andre ting som ikke stemmer?

Svar


Hvis vi leser Bibelen uten forutinntatte meninger for å finne feil så vil vi raskt skjønne at det finnes en sammenheng. Dermed er det ganske lett å forstå det som står. Men ja, det er vanskelige passasjer. Og ja, det er vers som synes å motsi hverandre. Men vi må huske at Bibelen ble skrevet av ca 40 ulike forfattere over en periode på rundt 1500 år. Hver forfatter skrev med ulike stiler, med et annet perspektiv, til et annet publikum, for et annet formål. Vi bør forvente noen mindre forskjeller. Det er imidlertid en forskjell og ikke nødvendigvis en selvmotsigelse – det er viktig å huske på den forskjellen. Det er bare en feil hvis det absolutt ikke finnes noen tenkelig måte for versene eller passasjene å forsones på. Selv om et svar ikke er tilgjengelig akkurat nå så betyr det ikke at svaret ikke finnes i det hele tatt. Mange har funnet antatte feil i Bibelen i forhold til historie eller geografi for så å finne ut at Bibelen er korrekt når ytterligere arkeologiske bevis blir oppdaget.

Vi ofte får spørsmål langs linjene av "Forklar hvordan disse versene ikke motsier hverandre!" Eller "Se, her er en feil i Bibelen!" Riktignok så er noen av de tingene folk bringer opp vanskelig å besvare. Det finnes bøker og nettsteder tilgjengelig som lister "alle feil i Bibelen." De fleste mennesker får sin "ammunisjon" fra disse stedene, og hvorfor er det slik? Jo, fordi de finner ikke disse feilene selv – de må ha hjelp av andre. Det er også bøker og nettsteder tilgjengelig som tilbakeviser alle disse antatte feilene. Det tristeste er at de fleste som angriper Bibelen egentlig ikke er interessert i å finne svar. Mange av disse ”angriperne” er selv klar over disse svarene, men fortsetter likevel å bruke de samme gamle angrepene igjen og igjen.

Så, hva skal vi gjøre når noen anklager Bibelen for å være feilaktig? 1) Å ydmykt studere Skriften og se om det finnes en enkel løsning. 2) Gjøre noen undersøkelser for å bruke noen av de fine kommentarene fra Bibelen, "Forsvare Bibelen", lese bøker og studere bibelsk forskning på diverse nettsteder. 3) Spør våre pastorer/menighetsledere å se om de kan finne en løsning. 4) Hvis det fremdeles ikke finnes noe klart svar etter at vi har fulgt disse trinnene så stoler vi på at Gud og Hans Ord er den sannhet vi bør følge og at det faktisk eksisterer en løsning som bare rett og slett ikke har blitt realisert ennå (2 Timoteus 2: 15, 3:16-17).

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Inneholder Bibelen feil, motsigelser eller andre ting som ikke stemmer?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries