settings icon
share icon
Spørsmål

Hva sier Bibelen om å drikke alkohol? Er det en synd for en Kristen å drikke alkohol/vin?

Svar


Den hellige skrift har mye å si om det å drikke alkohol (Leviticus 10:9; Nummer 6:3; Deuteronomy 29:6; Judges 13:4, 7, 14; Proverbs 20:1; 31:4; Isaiah 5:11, 22; 24:9; 28:7; 29:9; 56:12). Skjønt, den forbyr ingen Kristen å drikke øl, vin eller noe annet alkoholholdig. Det finnes faktisk steder i skriften hvor de beskriver alkohol som noe positivt. Ecclesiastes 9:7 sier at “Drikk vinet ditt med et åpent sinn og glatt hjerte.” Psalm 104:14-15 insinuerer Gud at vin er “det som gjør menneskets hjerte lykkelig.” Amos 9:14 diskuterer det å drikke vin fra sin egen vingård som et tegn på Guds velsignelse. Isaiah 55:1 oppmuntrer til å “Ja, kom og kjøp vin og melk…”

Hva Gud befaler kristne om alkohol er å unngå det å bli full (Efeserne 5:18). Bibelen fordømmer det å være full og hva det medfører. (Ordspråkene 23:29-35). Kristne er også befalt å ikke tillate at deres kropper er "mestret" av alt (1 Kor 06:12, 2. Peter 2:19). Å drikke alkohol i overkant er unektelig vanedannende. Skriften forbyr også en kristen fra å gjøre noe som kan fornærme andre kristne eller oppmuntre dem til å synde mot sin samvittighet (1 Kor 8:9-13). I lys av disse prinsippene, ville det være svært vanskelig for enhver kristen å si at han drikker alkohol i overkant til ære for Gud (1 Kor 10:31).

Jesus gjorde vann til vin. Det virker til og med som at Jesus drakk vin på anledning (Johannes 2:1-11; Matteus 26:29). I nytestamentlig tid så var ikke vannet veldig rent. Uten moderne sanitærforhold så var vannet ofte fylt med bakterier, virus, og andre typer av forurensninger. Det samme er tilfelle i mange tredje verden-land i dag. Som et resultat ble det til at folk ofte drakk vin (eller druejuice) fordi det var langt mindre sannsynlig å bli forurenset. I 1. Timoteus 5:23, var instruerte Paulus Timoteus til å slutte å drikke vannet (som sannsynligvis var årsaken til hans mageproblemer) og i stedet drikke vin. På den tiden så var vin gjæret (som inneholder alkohol), men ikke nødvendigvis i den grad det er i dag. Det er feil å si at det var druejuice, men det er også feil å si at det var den samme vinen som brukes i dag. Igjen, Skriften forbyr ikke kristne fra å drikke øl, vin eller annen drikke som inneholder alkohol. Alkohol er ikke, i seg selv, smittet av synd. Det er fyll og avhengighet til alkohol som en kristen absolutt må avstå fra (Ef 5:18, 1 Kor 6:12).

Alkohol, konsumert i små mengder, er hverken skadelig eller avhengighetsskapende. Faktisk, så finnes det noen leger som mener at hvis du drikker små mengder av rødvin så har det sine helsemessige fordeler, spesielt for hjertet. Forbruk av små mengder alkohol er et spørsmål om kristen frihet. Drukkenskap og avhengighet er synd. Men på grunn av Bibelens meninger om alkohol og dens effekter, grunnet den enkle fristelsen til å konsumere alkohol i overkant, og på grunn av muligheten for å fornærme og/eller snuble over andre så er det vanligvis best for en kristen å avstå helt fra å drikke alkohol.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hva sier Bibelen om å drikke alkohol? Er det en synd for en Kristen å drikke alkohol/vin?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries