settings icon
share icon
Spørsmål

Hvordan vet jeg hva min åndelige gave er?

Svar


Det finnes ikke noen magisk formel eller test som kan avgjøre eksakt hva våre åndelige gaver er. Den Hellige Ånd distribuerer gavene slik Han bestemmer det (1. Korintene 12:7-11). Et vanlig problem for de kristne er at de er så opphengt i sine åndelige gaver at de kun søker Gud innenfor det området de har fått en gave. Men det er ikke slik det fungerer. Gud vil at vi lyder Han på alle måter. Han hjelper oss uansett hvilke gaver vi får for å utføre handlingen Han har bedt oss om.

Å identifisere dette kan gjøres på mange måter. Åndelige tester eller undersøkelser, skjønt, dette ikke er helt til å stole på, men kan definitivt være med på å hjelpe oss å forstå hva det skulle kunne være. Bekreftelse fra andre er også med på å vise hva det handler om. Andre mennesker som ser at vi hjelper Herren kan ofte identifisere en åndelig gave som brukes (noe som vi tar for gitt). Det er også viktig med bønn. Den eneste som vet nøyaktig hva vi har fått for gave er Gud selv – ikke Den Hellige Ånd. Vi kan spørre Gud om Han ikke kan vise oss hva slags gave vi har fått og hvordan vi skal bruke den for å gjøre Ham stoltest mulig.

Ja, Gud ber noen om å være lærere og gir disse evnen til å lære ut. Gud ber andre til å være hjelpere. Men dette betyr ikke at vi ikke skal hjelpe Gud med noe annet enn den gaven vi er tildelt. Lønner det seg for oss å vite hvilke gaver vi har fått? Ja, selvfølgelig. Er det feil å fokusere så mye på åndelige gaver at det gjør at vi misser andre muligheter til å hjelpe Gud? Ja. For om vi sørger for å hjelpe Gud så mye vi bare kan så vil Han hjelpe oss å finne ut av de åndelige gavene.

EnglishReturner til den norske hjemmesiden

Hvordan vet jeg hva min åndelige gave er?
Del denne siden: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries