settings icon
share icon
Întrebare

Ce presupune acceptarea lui Isus ca Salvator personal?

Răspuns


L-ai primit pe Isus Hristos ca Salvator personal? Pentru a înțelege bine întrebarea dată, trebuie întâi de toate să înțelegem termenii ca “Isus Hristos”, “personal” și “Salvator”.

Cine este Iisus Hristos? Mulți oameni îl recunosc pe Isus Hristos ca un om bun, ca un mare învățător și chiar ca un proroc al lui Dumnezeu. Aceste lucruri sunt cu siguranță adevărate despre Isus, dar nu prezintă în întregime cine este El cu adevărat. Biblia ne spune că Isus este Dumnezeu în trup, Dumnezeu în formă omenească (vezi Ioan 1:1,14). Dumnezeu a venit pe pământ să ne învețe, să ne vindece, să ne corecteze, să ne ierte - și să moară pentru noi! Isus Hristos este Dumnezeu, Creatorul, Domnul suveran. L-ai primit pe acest Isus?

Ce este un Salvator și de ce avem nevoie de Unul? Biblia ne spune că cu toții am păcătuit; toți am făcut fapte rele (Romani 3:10-18). Ca rezultat a păcatului nostru, ni se cuvine mânia și judecata lui Dumnezeu. Singura pedeapsă legitimă pentru păcatele făcute împotriva unui Dumnezeu infinit și etern este o pedeapsă infinită (Romani 6:23; Apocalipsa 20:11-15). Din această cauză avem nevoie de un Salvator!

Isus Hristos a venit pe pământ și a murit în locul nostru. Moartea lui Isus a fost o plată infinită pentru păcatele noastre (2 Corinteni 5:21). Isus a murit pentru a plăti prețul pentru păcatele noastre (Romani 5:8). Isus a plătit prețul, astfel că noi nu mai trebuie să plătim. Învierea lui Isus din morți a adeverit că moartea Sa a fost suficientă pentru a plăti pedeapsa pentru păcatele noastre. Iată de ce, Isus este singurul Salvator (Ioan 14:6; Fapte 4:12)! Te încrezi în Isus ca Salvator al tău?

Este Isus Salvatorul tău „personal”? Mulți oameni privesc creștinismul ca mersul la biserică, îndeplinirea unor ritualuri și/sau ne săvârșirea anumitor păcate. Nu acesta este creștinismul. Creștinismul este o relație personală cu Isus Hristos. Primirea lui Isus ca Mântuitor personal presupune plasarea propriei credințe și încrederi în El. Nimeni nu este salvat prin credința altora. Nimeni nu este iertat prin fapte. Singurul mijloc de a fi salvat este să-L primești personal pe Isus ca Salvatorul tău, încrezându-te în moartea Lui ca plată pentru păcatele tale și învierea Lui ca zălog a vieții tale veșnice (Ioan 3:16). Este Isus Salvatorul tău personal?

Dacă dorești să-L primești pe Isus Hristos ca Salvatorul tău personal, spune-i lui Dumnezeu următoarele cuvinte. Nu uitați, rostind această rugăciune sau oricare alta nu vă va salva. Numai credința în Isus Hristos și lucrarea Sa realizată pe cruce pentru tine te poate salva de păcat. Această rugăciune este doar un mod de a-i exprima lui Dumnezeu credința ta în El și de a-I mulțumi pentru că a asigurat salvarea ta. „Doamne, știu că am păcătuit împotriva Ta și merit pedeapsa. Dar cred că Isus Hristos a luat pedeapsa pe care o merit, astfel încât prin credința în El să pot fi iertat. Accept iertarea Ta în dar și îmi pun încrederea în Tine pentru salvare. Îl primesc pe Isus ca Salvatorul meu personal! Îți mulțumesc pentru harul și iertarea Ta minunată - cadoul vieții veșnice! Amin!"

(7) Ai luat decizia de a-L urma pe Isus din cauza celor citite aici? Dacă da, faceți clic pe butonul de mai jos “Astăzi l-am acceptat pe Hristos”.

EnglishReveniți la pagina principală moldovenească

Ce presupune acceptarea lui Isus ca Salvator personal?
© Copyright Got Questions Ministries