settings icon
share icon
Întrebare

Ai fost iertat? Cum primesc iertarea de la Dumnezeu?

Răspuns


Faptele Apostolilor declară: “Să știți dar, fraților, că în Isus vi se vestește iertarea păcatelor.”

Ce este iertarea și de ce am nevoie de ea?

Cuvântul „iartă” înseamnă a șterge ardezia, a scuza, a desființa o datorie. Când greșim cuiva, îi căutăm iertarea pentru ca relația să fie restabilită. Iertarea nu este oferită pentru că o persoană merită să fie iertată. Nimeni nu merită să fie iertat. Iertarea este un act al iubirii, milei și harului. Iertarea este o decizie de a nu ține ceva împotriva altei persoane, în ciuda a ceea ce ți-au făcut.

Biblia ne spune că toți avem nevoie de iertarea lui Dumnezeu. Cu toții am păcătuit. Eclesiastul 7:20 spune: „fiindcă pe pământ nu este nici un om fără prihană, care să facă binele fără să păcătuiască.” 1 Ioan 1:8 spune: „dacă zicem că n-avem păcat, ne înșelăm singuri și adevărul nu este în noi.” Orice păcat este până la urmă un act de răzvrătire împotriva lui Dumnezeu (Psalmul 51:4). Drept urmare, avem nevoie disperată de iertarea lui Dumnezeu. Dacă păcatele noastre nu sunt iertate, vom petrece eternitatea suferind consecințele păcatelor noastre (Matei 25:46; Ioan 3:36).

Iertarea – Cum pot să o capăt?

Din fericire, Dumnezeu este iubitor și îndurător - gata să ne ierte păcatele! 2 Petru 3:9 ne spune: “...El are o îndelungă răbdare pentru voi și dorește ca niciunul să nu piară, ci toți să vină la pocăință.” Dumnezeu dorește să ne ierte , astfel că ne-a asigurat iertarea.

Singura pedeapsă legitimă pentru păcatele noastre este moartea. Prima jumătate a versetului din Romani 6:23 spune: „Căci plata păcatului este moartea...” Moartea veșnică este ceea ce am câștigat pentru păcatele noastre. Dumnezeu, în planul Său perfect, a devenit o ființă umană - Isus Hristos ( Ioan 1:1,14). Isus a murit pe cruce, luând pedeapsa pe care noi o merităm - moartea. 2 Corinteni 5:21 ne învață că: „Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.” Isus a murit pe cruce, luând pedeapsa pe care noi o merităm! Ca Dumnezeu, moartea lui Isus a oferit iertare pentru păcatele lumii întregi. 1 Ioan 2:2 proclamă: „El este jertfa ispășitoare pentru păcatele noastre și nu numai pentru ale noastre, ci și pentru păcatele întregii lumi.” Isus a înviat din morți, proclamându-și victoria asupra păcatului și a morții (1 Corinteni 15:1-28). Lăudați-l pe Dumnezeu, prin moartea și învierea lui Isus Hristos, a doua jumătate a versetului din Romani 6:23 este adevărată, ”...dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viața veșnică în Isus Hristos, Domnul nostru.”

Vrei să ai păcatele iertate? Aveți un sentiment de vinovăție copleșitor de care nu puteți scăpa? Iertarea păcatelor tale este posibilă dacă îți vei pune credința în Isus Hristos ca Mântuitor al tău. Efeseni 1:7 spune: “În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogățiile harului Său”. Isus a plătit datoria în locul nostru, astfel încât să putem fim iertați. Tot ce trebuie să faci este să-I ceri lui Dumnezeu să te ierte prin Isus, crezând că Isus a murit pentru a-ți plăti iertarea - și El te va ierta! Ioan 3:16-17 conține acest mesaj minunat: “Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea că a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică. Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El."

Iertarea – este chiar atât de ușor?

Da, este atât de ușor! Nu-ți poți câștiga iertarea de la Dumnezeu. Nu poți plăti iertarea lui Dumnezeu. O poți căpăta numai prin credință, prin harul și mila lui Dumnezeu. Dacă vrei să-L accepți pe Isus Hristos ca Mântuitor și să primești iertare de la Dumnezeu, iată o rugăciune cu care te poți ruga. Spunând această rugăciune sau oricare alta nu te va salva. Doar încrederea în Isus Hristos este cea care poate oferi iertarea păcatelor. Această rugăciune este doar o modalitate de a-ți exprima credința față de Dumnezeu și de a-I mulțumi pentru că ți-a oferit iertarea. „Doamne, știu că am păcătuit împotriva Ta și că merit pedeapsa. Dar Isus Hristos a luat pedeapsa pe care o merit, pentru ca prin credința în El să pot fi iertat. Îmi pun încrederea în Tine pentru salvare. Mulțumesc pentru harul și iertarea ta minunată! Amin!"

(7) Ai luat decizia de a-L urma pe Isus din cauza celor citite aici? Dacă da, faceți clic pe butonul de mai jos “Astăzi l-am acceptat pe Hristos”.

EnglishReveniți la pagina principală moldovenească

Ai fost iertat? Cum primesc iertarea de la Dumnezeu?
© Copyright Got Questions Ministries