settings icon
share icon
Întrebare

Care este calea salvării?

Răspuns


Ești înfometat? Nu o foame fizică, dar ai o foame de ceva mai mult în viață? Este ceva adânc în lăuntrul tău, ceva ce niciodată nu pare a fi satisfăcut? Dacă da, atunci Isus este calea! Isus a zis: „Eu sunt Pâinea vieții. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată și cine crede în Mine nu va înseta niciodată” (Ioan 6:35).

Ești confuz? Nicidecum nu poți găsi o cale sau un scop în viață? Este ca și cum cineva ar fi stins lumina și nu poți găsi comutatorul? Dacă da, Isus este calea salvării! Isus a declarat, „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții.” (Ioan 8:12).

Te-ai simțit vreodată ca și cum ai fi blocat în viață? Ai încercat atâtea uși, doar pentru a vedea că ceea ce se află în spatele lor este gol și fără de sens? Ești în căutarea unei intrări într-o viață împlinită? Dacă da, Isus este calea salvării! Isus a declarat, „Eu sunt ușa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi salvat; va intra și va ieși, și va găsi pășune” (Ioan 10:9).

Te dezamăgesc oamenii mereu? Au fost relațiile dumneavoastră neserioase și goale? Ți se pare că toată lumea încearcă să profite din urma ta? Dacă da, atunci Isus e calea! Isus a spus, „Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun își dă viața pentru oi. Eu sunt păstorul cel bun. Eu îmi cunosc oile Mele și ele Mă cunosc pe Mine” (Ioan 10:11,14).

Te întrebi ce se întâmplă după această viață? Ai obosit să-ți trăiești viața pentru lucruri care putrezesc sau ruginesc? Te îndoiești uneori dacă viața are vreun sens? Vrei să trăiești după ce vei muri? Dacă da, Isus este calea salvării! Isus a declarat, „Eu sunt Învierea și Viața. Cine crede în mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi. Și oricine trăiește și crede în mine nu va muri niciodată” (Ioan 11:25-26).

Care este calea? Ce este adevărul? Ce este viața? Isus a răspuns, „Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin mine” (Ioan 14:6).

Foamea pe care o simți este o foamete spirituală și poate fi potolită doar de Isus. Isus este unicul care poate ridica întunericul. Isus este ușa către o viață veșnică și satisfăcătoare. Isus este prietenul și păstorul pe care l-ai căutat. Isus este viața - în această lume și în cea viitoare. Isus este calea salvării!

Motivul pentru care simți foamea, motivul pentru care te pierzi în întuneric, motivul pentru care nu poți găsi sens în viață, este că ești despărțit de Dumnezeu. Biblia ne spune că toți am păcătuit și, respectiv, suntem despărțiți de Dumnezeu (Eclesiastul 7:20; Romani 3:23). Golul pe care îl simți în inima ta este lipsa lui Dumnezeu din viața ta. Ai fost creat pentru a avea o relație cu Dumnezeu. Din cauza păcatului nostru, suntem separați de această relație. Chiar mai rău, păcatul nostru ne va face să fim separați de Dumnezeu pentru toată eternitatea, în această viață și în cea viitoare (Romani 6:23; Ioan 3:36).

Cum poate fi soluționată această problemă? Isus este calea salvării! Isus a luat păcatul tău asupra Lui (2 Corinteni 5:21). Isus a murit în locul tău (Romani 5:8), luând pedeapsa pe care o meritai. Trei zile mai târziu, Isus a înviat din morți, adeverind victoria Sa asupra păcatului și a morții (Romani 6:4-5). De ce a făcut asta? Isus Însuși a răspuns la această întrebare: „Nu este mai mare dragoste decât să-și dea cineva viața pentru prietenii săi” (Ioan 15:13). Isus a murit pentru ca tu să poți trăi. Dacă îți pui credința în Isus, încrezându-te în moartea Sa ca plată pentru păcatele tale, toate păcatele tale vor fi iertate și curățite. Atunci foamea ta spirituală va fi satisfăcută. Lumina va fi aprinsă. Vei avea acces la o viață împlinită. Îl vei cunoaște atunci pe cel mai bun prieten al tău și păstor. Vei ști că vei avea viață după ce vei muri - o viață restaurată în ceruri pentru veșnicie cu Isus!

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică” (Ioan 3:16).

Ai luat decizia de a-L urma pe Isus din cauza celor citite aici? Dacă da, faceți clic pe butonul de mai jos “Astăzi l-am acceptat pe Hristos”.

EnglishReveniți la pagina principală moldovenească

Care este calea salvării?
© Copyright Got Questions Ministries