settings icon
share icon
Întrebare

Cum pot să știu cu siguranță că voi merge în Rai când mor?

Răspuns


Ști tu cu certitudine că ai viață veșnică și că o să mergi în Rai când mori? Dumnezău vrea să șii sigur! Biblia zice: "Acestea vi le-am scris celor Și credeți în Numele Fiului lui Dumnezău, ca să știți că aveți viață veșnică" (1 Ioan 5:13). Dacă ai sta în fața lui Dumnezău acum și El te-ar întreba: "De Și ți-aș permite să intri în Rai?" Și ai răspunde? Poate că nu știi Și să răspunzi. Și trebuie să știi este că Dumnezău ne iubește și ne-a oferit o modalitate prin care putem să știm sigur unde o să petrecem eternitatea. Biblia afirmă astfel: "Că așa a iubit Dumnezău lumea, încât a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică" (Ioan 3:16).

Trebuie să înțelegem mai întâi problema care ne ține departe de Rai. Problema e că natura noastră păcătoasă ne împiedică să avem o relație cu Dumnezău. Suntem păcătoși prin natură și prin alegere. "Că toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezău" (Romani 3:23). Nu ne putem salva singuri. "Că prin har suntem mântuiți, prin credință. Și asta nu vine de la noi, este darul lui Dumnezău, nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni" (Efeseni 2:8-9). Merităm moartea și iadul. "Că plata păcatului e moartea" (Romani 6:23).

Dumnezău e sfânt și drept și trebuie să pedepsească păcatul, dar ne iubește și a oferit iertarea pentru păcatul nostru. Isus a zis: "Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine" (Ioan 14:6). Isus a murit pentru noi pe cruce: „Căci Hristos a murit pentru păcate o dată pentru totdeauna, cel drept pentru cei nedrepți, ca să vă aducă la Dumnezău” (1 Petru 3:18). Isus a înviat din morți: „El a fost dat la moarte pentru păcatele noastre și a înviat pentru îndreptățirea noastră” (Romani 4:25).

Dar, revenind la întrebarea inițială - "Cum pot să știu sigur că o să mă duc în Rai când o să mor?" Răspunsul este acesta - crede în Domnul Isus Hristos și o să fi mântuit (Fapte 16:31). "Le-a dat tuturor celor Și L-au primit, celor Și au crezut în Numele Lui, dreptul de a deveni copii ai lui Dumnezău" (Ioan 1:12). Poți primi viața veșnică ca un dar GRATUIT. "Darul lui Dumnezău este viața veșnică în Hristos Isus, Domnul nostru" (Romani 6:23). Poți trăi o viață plină și plină de sens chiar acum. Isus a spus: "Am venit ca să aibă viață și să o aibă din belșug" (Ioan 10:10). Poți petrece veșnicia cu Isus în Ceruri, pentru că El a promis: "Și dacă mă voi duce și îți pregătesc un loc, mă voi întoarce și te voi lua cu Mine, ca și tu să șii unde sunt Eu" (Ioan 14:3).

Dacă vrei să-L accepți pe Isus Hristos ca Mântuitor și să primești iertare de la Dumnezău, iată rugăciunea la care te poți ruga. A rosti această rugăciune sau orice altă rugăciune nu ti va salva. Doar încrederea în Isus Hristos poate oferi iertarea păcatelor. Această rugăciune este pur și simplu o modalitate de a-i exprima lui Dumnezău credința ta în El și de a-i mulțumi pentru iertarea ta. "Doamne, știu că am păcătuit împotriva Ta și că merit pedeapsa. Dar Isus Hristos a luat pedeapsa pe care o merit pentru ca prin credința în El să fiu iertat. Îmi pun încrederea în Tine pentru mântuire. Îți mulțumesc pentru Ta. minunată grație și iertare! Amin!"

Ai luat decizia de a-L urma pe Isus din cauza celor citite aici? Dacă da, faceți clic pe butonul de mai jos “Astăzi l-am acceptat pe Hristos”.

EnglishReveniți la pagina principală moldovenească

Cum pot să știu cu siguranță că voi merge în Rai când mor?
© Copyright Got Questions Ministries