settings icon
share icon
Întrebare

Tocmai mi-am pus încrederea în Isus...ce urmează?

Răspuns


Felicitări! Ai luat o decizie care îți va schimba viața! Probabil te întrebi: „Ce urmează? Cum îmi încep călătoria cu Dumnezeu?” Cei cinci pași menționați mai jos vă vor oferi indicații din Biblie. Când aveți întrebări în călătoria dvs, vă rugăm să vizitați www.GotQuestions.org/Moldoveneasca.

1. Asigură-te că înțelegi salvarea.

1 Ioan 5:13 ne spune, “V-am scris aceste lucruri ca să știți că voi, care credeți în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveți viața veșnică.” Dumnezeu dorește ca noi să înțelegem ce este salvarea. Dumnezeu dorește ca noi să știm cu siguranță că suntem salvați. Pe scurt, să trecem pe deasupra momentelor cheie ale salvării:

(a) Cu toții am păcătuit. Cu toții am făcut lucruri care Îi displac lui Dumnezeu (Romani 3:23).

(b) Din cauza păcatului nostru, merităm să fim pedepsiți cu separarea eternă de Dumnezeu (Romani 6:23).

(c) Isus a murit pe cruce pentru a plăti pedeapsa pentru păcatele noastre (Romani 5:8; 2 Corinteni 5:21). Isus a murit în locul nostru, luând pedeapsa pe care noi am meritat-o. Învierea lui Isus a adeverit că moartea Sa a fost suficientă pentru a ne plăti păcatele.

(d) Dumnezeu oferă iertare și salvare tuturor celor care își pun credința în Isus - având încredere în moartea Sa ca plată pentru păcatele noastre (Ioan 3:16; Romani 5:1; Romani 8:1).

Acesta este mesajul salvării! Dacă ți-ai pus credința în Isus Hristos ca Salvator, ești salvat! Toate păcatele tale sunt iertate și Dumnezeu promite că nu te va lăsa și nici nu te va părăsi (Romani 8:38-39); Matei 28:20). Țineți minte, salvarea voastră este sigură în Isus Hristos (Ioan 10:28-29). Dacă crezi doar în Isus ca Salvator al tău, poți avea siguranța că vei petrece veșnicia cu Dumnezeu în ceruri!

2. Găsește o biserică bună care învață Biblia.

Nu vă gândiți la biserică ca la o clădire. Oamenii sunt Biserica. Este foarte important ca credincioșii în Isus Hristos să aibă părtășie unii cu alții. Acesta este unul dintre scopurile principale ale bisericii. Acum, că v-ați pus credința în Isus Hristos, vă încurajăm cu tărie să găsiți o biserică care crede în Biblie în regiunea voastră și să vorbiți cu pastorul. Spune-i despre noua ta credință în Isus Hristos.

Un al doilea scop al bisericii este de a învăța Biblia. Poți învăța cum să aplicați directivele lui Dumnezeu în viața ta. Înțelegerea Bibliei este esențială pentru o viață creștină puternică și de succes. 2 Timotei 3:16-17 spune: „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos ca să învețe, să mustre, să îndrepte, să dea înțelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit și cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.”

Un al treilea scop al bisericii este închinarea. Închinarea este mulțumirea la adresa lui Dumnezeu pentru tot ce a făcut! Dumnezeu ne-a salvat. Dumnezeu ne iubește. Dumnezeu ne asigură. Dumnezeu ne ghidează și ne direcționează. Cum am putea să nu-I mulțumim? Dumnezeu este sfânt, drept, iubitor, milostiv și plin de har. Apocalipsa 4:11 declară, “Vrednic ești, Doamne și Dumnezeul nostru, să primești slava, cinstea și puterea, căci tu ai făcut toate lucrurile și prin voia Ta stau în ființă și au fost făcute.”

3. Pune zilnic timp deoparte pentru a te focusa asupra lui Dumnezeu.

Este foarte important pentru noi să petrecem timp în fiecare zi focusându-ne pe Dumnezeu. Unii oameni numesc acest lucru „moment de liniște”. Alții îl numesc „devoțiuni”, pentru că este un moment în care ne consacrăm lui Dumnezeu. Unii preferă să aloce timpul dimineața, în timp ce alții preferă serile. Nu contează cum numiți timpul aceasta sau când o faceți. Ceea ce contează este să petreci în mod regulat timp cu Dumnezeu. Ce evenimente constituie timpul nostru cu Dumnezeu?

(a) Rugăciunea. Rugăciunea înseamnă să vorbești cu Dumnezeu. Spune-I lui Dumnezeu despre preocupările și problemele tale. Roagă-L pe Dumnezeu să-ți dea înțelepciune și călăuzire. Roagă-L pe Dumnezeu să-ți asigure nevoile. Spune-i lui Dumnezeu cât de mult îl iubești și cât de mult apreciezi tot ce face El pentru tine. Despre asta este rugăciunea.

(b) Citirea Bibliei. Adăugător predării Bibliei în biserică, școala duminicală și/sau studiile biblice - trebuie să citești Biblia pentru tine însuți. Biblia conține tot ce trebuie să știi pentru a trăi o viață creștină de succes. Conține îndrumările lui Dumnezeu cu privire la luarea deciziilor înțelepte, cunoașterea voii lui Dumnezeu, slujirea altora și creșterea spirituală. Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu pentru noi. Biblia în esență este manualul de instrucțiuni al lui Dumnezeu pentru a ne arăta cum să trăim viața într-un mod care îi este plăcut și satisfăcător pentru noi.

4. Dezvoltă relații cu oamenii care te pot ajuta spiritual.

1 Corinteni 15:33 ne spune: “Nu vă înșelați: “Tovărășiile rele strică obiceiurile bune.” Biblia este plină de avertismente cu privire la influența “rea” pe care oamenii o pot avea asupra noastră. Petrecerea timpului cu cei care se implică în activități păcătoase ne va face să fim ispitiți de aceste activități. Caracterul celor pe care îi avem în jur ne vor „șlefui”. De aceea este atât de important să ne înconjurăm cu alți oameni care îl iubesc pe Domnul și-I sunt dedicați Lui.

Încearcă să găsești un prieten sau doi, poate din biserica ta, care ar putea să te ajute și să te încurajeze (Evrei 3:13; 10:24). Roagă-ți prietenii să te țină la evidență în ceea ce ține de timpul tău de meditare, activitățile tale și mersul tău cu Dumnezeu. Întrebați dacă puteți face același lucru pentru ei. Aceasta nu înseamnă că trebuie să renunți la toți prietenii tăi care nu-L cunosc pe Domnul Isus ca Mântuitor al lor. Continuă să le fii prieten și iubește-i. Dați-le de înțeles că Isus v-a schimbat viața și că nu puteți face toate aceleași lucruri pe care le făceați. Roagă-l pe Dumnezeu să-ți dea oportunități de al împărtăși pe Isus cu prietenii tăi.

5. Fii botezat.

Mulți oameni au o neînțelegere a botezului. Cuvântul botez înseamnă „a scufunda în apă”. Botezul este modul biblic de a proclama public noua ta credință în Hristos și angajamentul tău de a-L urma. Acțiunea scufundării în apă reprezintă îngroparea cu Hristos. Acțiunea ieșirii din apă reprezintă învierea lui Hristos. A fi botezat înseamnă a te identifica cu moartea, înmormântarea și învierea lui Isus (Romani 6:3-4).

Nu botezul este ceea ce te salvează. Botezul nu vă spală păcatele. Botezul un simplu pas al ascultării, o mărturie publică a credinței voastre în Hristos pentru mântuire. Botezul este important pentru că este un pas al ascultării - declararea publică a credinței în Hristos și a angajamentului dvs. față de El. Dacă sunteți gata pentru a fi botezați, ar trebui să vorbiți cu un păstor.

EnglishReveniți la pagina principală moldovenească

Tocmai mi-am pus încrederea în Isus...ce urmează?
© Copyright Got Questions Ministries