settings icon
share icon
Întrebare

Ce este un Creștin?

Răspuns


O definiție a ceea ce este un Creștin, în dicționar ar fi ceva similar cu „o persoană care mărturisește credința în Isus ca Hristos sau în religia bazată pe învățăturile lui Isus.” Cu toate că, este un bun punct de plecare, la fel ca multe alte definiții ale dicționarului, acesta eșuează în a transmite adevărul biblic despre ceea ce înseamnă să fii Creștin. Cuvântul „Creștin” este folosit doar de trei ori în Noul Testament (Fapte 11:26; 26:28; 1 Petru 4:16). Pentru prima dată, urmașii lui Isus Hristos au fost numiți „Creștini” în Antiohia (Fapte 11:26) întrucât comportamentul, activitatea și felul lor de a vorbi erau ca ale lui Hristos. Cuvântul „Creștin” înseamnă literalmente „apartenența la ceata lui Hristos” sau „urmaș al lui Hristos.”

Din nefericire, cu trecerea timpului, cuvântul „Creștin” a pierdut mult din semnificație și este adesea folosit pentru cineva care este religios sau are valori morale ridicate, dar care poate fi sau nu un adevărat urmaș al lui Isus Hristos. Mulți oameni care nu cred și nu se încred în Isus Hristos se consideră creștini pur și simplu pentru că merg la biserică sau trăiesc într-o națiune „Creștină”. Dar mersul la biserică, slujirea celor mai puțin norocoși decât tine sau a fi o persoană bună nu te face Creștin. Mersul la biserică nu te face Creștin precum mersul la un garaj nu te face să fii o mașină. A fi membru al unei biserici, a participa regulat la slujbe și a dona pentru lucrările bisericii nu te face Creștin.

Biblia ne învață că faptele bune pe care le facem nu ne pot face acceptabili pentru Dumnezeu. Tit 3:5 spune, „El ne-a mântuit nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea nașterii din nou și prin înnoirea făcută de Duhul Sfânt.” Prin urmare, un Creștin este cineva care a fost născut din nou de Dumnezeu (Ioan 3:3; Ioan 3:7; 1 Petru 1:23) și și-a pus credința și încrederea în Isus Hristos. Efeseni 2:8 ne spune că „... prin har ați fost mântuiți, prin credință – și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.”

Un creștin adevărat este o persoană care și-a pus credința și încrederea în persoana și lucrarea lui Isus Hristos, incluzând moartea Sa pe cruce ca plată pentru păcate și învierea Sa în ziua a treia. Ioan 1:12 ne spune, „Dar tuturor celor ce l-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu.” Semnul unui Creștin adevărat este dragostea față de ceilalți și ascultarea de Cuvântul lui Dumnezeu (1 Ioan 2:4,10). Un Creștin adevărat este într-adevăr un copil al lui Dumnezeu, o parte a adevăratei familii a lui Dumnezeu și unul care a primit o viață nouă în Isus Hristos.

Ai luat decizia de a-L urma pe Isus din cauza celor citite aici? Dacă da, faceți clic pe butonul de mai jos “Astăzi l-am acceptat pe Hristos”.

EnglishReveniți la pagina principală moldovenească

Ce este un Creștin?
© Copyright Got Questions Ministries