settings icon
share icon
Întrebare

Care-s cele patru legi spirituale?

Răspuns


Cele patru legi spirituale-s o metodă de-a împărtăși vestea bună a mântuirii care-i disponibilă prin credința în Isus Hristos. E o metodă simplă de-a organiza informațiile importante din Evanghelie în patru puncte.

Prima dintre cele patru legi spirituale-i: "Dumnezău te iubește și are un plan minunat pentru viața ta". Ioan 3:16 ne spune: "Căci așa de mult a iubit Dumnezău lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică." Ioan 10:10 ne dă motivul pentru care a venit Isus, "Eu am venit ca să aibă viață, și să o aibă în belșug." Și ne împiedică să primim iubirea lui Dumnezău? Și ne împiedică să avem o viață îmbelșugată?

A doua dintre șele patru legi spirituale-i: "Umanitatea-i murdărită de păcat și-i dar separată de Dumnezău. Ca urmare, nu putem cunoaște planul minunat al lui Dumnezău pentru viața noastră." Romani 3:23 confirmă informația asta, "Pentru că toți au păcătuit și sînt lipsiți de slava lui Dumnezău." Romani 6:23 ne dă consecințele păcatului, "Căci plata păcatului-i moartea." Dumnezău ne-a creat să avem comuniune cu El. Cu toate astea, omenirea a adus păcatul în lume și-i deci separată de Dumnezău. Am distrus relația cu El pe care Dumnezău ne-a intenționat s-o avem. Care-i soluția? A patra dintre cele patru legi spirituale-i: „Trebuie să punem credința noastră în Isus Hristos ca Mântuitor, pentru a primi darul mântuirii și pentru a cunoaște planul minunat al lui Dumnezău pentru viețile noastre.” Ioan 1:12 ne descrie asta astfel: „Dar tuturor celor ce L-au primit și au crezut în Numele Lui, le-a dat dreptul să devină fii ai lui Dumnezău.” Faptele Apostolilor 16:31 afirmă foarte clar: „Crede în Domnul Isus și vei fi mântuit!” Putem fi mântuiți prin har, numai prin cred credință, în Isus Hristos (Efeseni 2:8-9).

Dacă vrei să ai încredere în Iisus Hristos ca Mântuitoru tău, zii următoarele cuvinte către Dumnezău. Zicerea acestor cuvinte nu te mântuie, dar încrederea în Hristos o să facă! Această rugăciune-i doar o metodă de a-i spune lui Dumnezău că crezi în El și de a-I mulțumi pentru că El te-a prevăzut cu mântuire. „Doamne, eu știu că am păcătuit împotriva Ta și merit pedeapsa. Dar Iisus Hristos a suportat pedeapsa care mi se cuvine și prin credința în El pot fi iertat. Am încredere în Tine să mă mântuiești. Îți mulțumesc pentru harul și iertarea Ta minunate - darul vieții veșnice! Amin!”

Ai luat decizia de a-L urma pe Isus din cauza celor citite aici? Dacă da, faceți clic pe butonul de mai jos “Astăzi l-am acceptat pe Hristos”.

EnglishReveniți la pagina principală moldovenească

Care-s cele patru legi spirituale?
© Copyright Got Questions Ministries