settings icon
share icon
Întrebare

Care-i religia potrivită pentru mine?

Răspuns


Restaurante fast food-urilor ne atrag, lăsîndu-ne să comandăm mîncarea exact cum dorim. Unele cafenele se laudă cu peste o sută de arome și varietăți diferite de kafea. Chiar și atunci cînd cumpărăm case sau mașini, putem căuta una cu toate opțiunile și caracteristicile pe care le dorim. Nu mai trăim într-o lume doar cu ciocolată, vanilie și căpșuni. Alegerea e rege! Poți găsi aproape orice vrei în funcție de preferințele și nevoile tale personale.

Așadar, ce-ar și o religie care să fie exact potrivită pentru tine? Ce-ar și o religie fără vinovăție, fără cerințe și fără multe obligații deranjante? Există, așa cum am descris-o. Dar e religia ceva care trebuie aleasă ca o înghețată preferată?

Există multe glasuri care se bat cap în cap pentru atenția noastră, deci de și ar trebui cineva să ia în considerare pe Isus deasupra, să zicem, al lui Muhammad sau Confucius, Buddha sau Charles Taze Russell sau Joseph Smith? Pînă la urmă, nu duc toate drumurile la Rai? Nu sînt toate religiile în esență la fel? Adevărul e că toate religiile nu duc la Rai, așa cum toate drumurile nu duc în Indiana.

Isus vorbește sîngur cu autoritatea lui Dumnezău pentru că doar Isus a învins moartea. Muhammad, Confucius și ceilalți se descompun în mormintele lor pînă în ziua de azi. Dar Isus, prin puterea lui, a ieșit din mormînt trei zile după Și a murit pe o cruce romană crudă. Oricine are putere peste moarte merită atenția noastră. Oricine are putere peste moarte merită să fie ascultat.

Dovezile care susțin învierea lu Isus sînt grozave. În primu rând, au fost peste cinci sute de martori oculari ai lui Hristos înviați! Astea-s mult martori oculari. Șinși sute de voci nu pot și ignorate. Există și problema cu mormântul gol. Dușmanii lui Isus ar și putut opri toate vorbele despre înviere prin producerea trupului său mort și decăzut, dar nu aveau un trup mort de produs! Mormântul era gol! Ar și putut ucenicii să-i și furat trupul? Cu greu. Pentru a preveni o astfel de eventualitate, mormântul lui Isus fusese păzit intens de soldați înarmați. Având în vedere că cei mai apropiați discipoli ai săi fugiseră de frică la arestarea și răstignirea sa, este extrem de puțin probabil ca această grupare dezorganizată de pescari speriați să se și confruntat cu soldați instruiți și profesioniști. Nici nu și-ar și sacrificat viețile și nici nu ar și devenit martiri - așa cum au făcut majoritatea dintre ei - pentru o fraudă. Pur și simplu, învierea lui Isus nu poate și explicată în alt fel!

Încă o dată, oricine are putere asupra morții merită să fie ascultat. Isus și-a dovedit puterea asupra morții; prin urmare, trebuie să ascultăm Și spune El. Isus pretinde că este singura cale spre mântuire (Ioan 14:6). El nu este o cale; El nu este una dintre multele căi. Isus este calea.

Și acest Isus spune, "Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă" (Matei 11:28). Este o lume grea și viața este dificilă. Majoritatea dintre noi suntem destul de răniți și vătămați de luptele vieții. Nu-i așa? Deci, Și doriți? Restaurare sau religie pură și simplă? Un Mântuitor viu sau unul dintre mulți "profeți" morți? O relație semnificativă sau ritualuri goale? Isus nu este o alegere - El este alegerea!

Isus e "religia" potrivită dacă vrei iertare (Faptele Apostolilor 10:43). Isus e "religia" potrivită dacă vrei o relație semnificativă cu Dumnezău (Ioan 10:10). Isus e "religia" potrivită dacă vrei o casă eternă în Ceruri (Ioan 3:16). Ai încredere în Isus Hristos ca Mântuitor, căci nu vei regreta! Încrede-te în El pentru iertarea păcatelor, căci nu vei și dezamăgit.

Dacă vrei să ai o "relație corectă" cu Dumnezău, iată un exemplu de rugăciune. Nu uita că zicerea acestei rugăciuni sau a oricărei alte rugăciuni nu te salvează. E doar încrederea în Hristos care te poate salva de păcat. Această rugăciune e doar o modalitate de a-ți exprima credința în El și de a-I mulțumi că a pregătit mântuirea ta. "Doamne, știu că am păcătuit împotriva Ta și sînt demn de pedeapsă. Dar Isus Hristos a luat pedeapsa pe care o merit, astfel încât prin credința în El să fiu iertat. Îmi pun încrederea în Tine pentru mântuire. Mulțumesc pentru harul și iertarea Ta minunată - darul vieții eterne! Amin!"

Ai luat decizia de a-L urma pe Isus din cauza celor citite aici? Dacă da, faceți clic pe butonul de mai jos “Astăzi l-am acceptat pe Hristos”.

EnglishReveniți la pagina principală moldovenească

Care-i religia potrivită pentru mine?
© Copyright Got Questions Ministries