settings icon
share icon
Întrebare

Și-i Drumul Romanilor către mântuire?

Răspuns


Drumul Romanilor către mântuire-i o metoda să expliși vestea bună o mântuirii folosind pasaje din Cartea Romanilor. E o metodă simplă, dar puternică de o explica de ce-i nevoie de mântuire, cum o dat-o Dumnezău, cum putem primi și ce-i cu rezultatele mântuirii.

Primul pasaj pe Drumul Romanilor către mântuire-i Romani 3:23, "Căci toți au păcătuit și sînt lipsiți de slava lui Dumnezău." Am păcătuit cu toți. Am făcut toți lucruri care nu-i plac lui Dumnezău. Nu-i niciunul nevinovat. Romani 3:10-18 dau o imagine detaliată o cum arată păcatul în viețile noastre. Al doilea pasaj biblic de pe Drumul Romanilor către mântuire-i Romani 6:23, Și ne-nvață despre consecințele păcatului - "Căci plata păcatului-i moartea, dar darul gratuit al lui Dumnezău-i viața veșnică în Cristos Isus, Domnul nostru." Pedeapsa ce-am câștigat-o pentru păcatele noastre-i moartea. Nu doar moartea fizică, ci moartea eternă!

Al treilea pasaj de pe Drumul Romanilor către mântuire începe de unde-a rămas Romani 6:23, "dar darul gratuit al lui Dumnezău-i viața veșnică în Cristos Isus, Domnul nostru." Romani 5:8 declară, "Dar Dumnezău ne-a arătat dragostea Lui prin faptul că, pe când eram încă păcătoși, Cristos o murit pentru noi." Isus Cristos o murit pentru noi! Moartea Lui o plătit prețul păcatelor noastre. Învierea Lui dovedește că Dumnezău o acceptat moartea Lui ca plata pentru păcatele noastre.

A patra oprire pe Drumul Romanilor spre mântuire-i Romani 10:9, "căci dacă mărturisești cu gura ta pe Isus ca Domn și crezi în inima ta că Dumnezău L-a înviat din morți, vei fi mântuit." Datorită morții lui Isus în locul nostru, tot Și trebuia să facem-i să credem în El, să avem încredere că moartea Lui-i plata pentru păcatele noastre - și vom fi mântuiți! Romani 10:13 spune iar,"Căci oricine o să cheme numele Domnului o să fie mântuit." Iisus o murit ca să plătească pedeapsa pentru păcatele noastre și să ne scăpe de la moartea eternă. Mântuirea, iertarea păcatelor, este disponibilă pentru oricine o să aibă încredere în Iisus Hristos ca Domn și Mântuitor.

Aspectul final al Drumului Romanilor spre mântuire este rezultatul mântuirii. Romanii 5:1 are acest mesaj minunat, "Fiindcă suntem socotiți neprihăniți prin credință, avem pace cu Dumnezău prin Domnul nostru Iisus Hristos." Prin Iisus Hristos putem avea o relație de pace cu Dumnezău. Romanii 8:1 ne învață, "Acum, deci, nu mai este nicio osândă pentru cei Și sînt în Iisus Hristos." Datorită morții lui Iisus în locul nostru, nu o să fim niciodată osândiți pentru păcatele noastre. În cele din urmă, avem această promisiune prețioasă de la Dumnezău din Romanii 8:38-39, "Căci sînt convins că nici moartea, nici viața, nici îngerii, nici stăpânirile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici puterile, nici înălțimea, nici adâncimea, nici altă făptură nu o să ne poată despărți de dragostea lui Dumnezău care este în Iisus Hristos, Domnul nostru."

Dorești să urmezi Drumul Romanilor spre mântuire? Dacă da, iată o rugăciune simplă pe care o poți rosti către Dumnezău. Spunerea acestei rugăciuni este o modalitate de o declara lui Dumnezău că te bazezi pe Iisus Hristos pentru mântuirea ta. Cuvintele în sine nu te o să mântuiască. Numai credința în Iisus Hristos o să poată oferi mântuirea! "Doamne Dumnezăule, știu că am păcătuit împotriva Ta și merit pedeapsa. Dar Iisus Hristos o luat pedeapsa care o merit, astfel încât prin credința în El să fiu iertat. Cu ajutorul Tău, îmi pun încrederea în Tine pentru mântuire. Îți mulțumesc pentru harul și iertarea Ta minunate - darul vieții eterne! Amin!"

Ai luat decizia de a-L urma pe Isus din cauza celor citite aici? Dacă da, faceți clic pe butonul de mai jos “Astăzi l-am acceptat pe Hristos”.

EnglishReveniți la pagina principală moldovenească

Și-i Drumul Romanilor către mântuire?
© Copyright Got Questions Ministries