settings icon
share icon
Întrebare

Cum mă pot băga-n treabă cu Dumnezău?

Răspuns


Să șii băgat-n treabă cu Dumnezău înseamnă să înțelegi mai întâi ce-i încurcătura. Răspunsu-i păcatu. "Niciunu nu-i cu adevărat bun" (Psalmul 14:3). Noi toți am fost revolțați-n față poruncilor lui Dumnezău; "Ne-am făcut șă fi un cauță" (Isaia 53:6).

Vestea nu prea bună e că pedeapsa pentru păcat e moartea. "Omul cu păcatu, acela piere" (Ezechiel 18:4). Vestea bună e că un Dumnezău iubitor ne-a urmarit ca să ne aducă mântuire. Isus și-a pus scopu' "să caute și să mântuiască ce era pierdut" (Luca 19:10), iar El și-a pus scopu' înainte ca să moară pe cruce cu cuvintele "S-a sfârșit!" (Ioan 19:30).

Să ai o relație bună cu Dumnezău începe cu recunoașterea păcatului. Pasu urmator e o mărturisire umilă a păcatului tău în fața lui Dumnezău (Isaia 57:15) și-o hotărâre ca să renunț în păcat. "Căci cu inima se crede spre neprihănire, iar cu gura se mărturisește spre mântuire" (Romani 10:10).

Această pocăință trebuie să vină cu credință - în special credința că moartea sacrificatoare a lui Isus și învierea lui miraculoasă îl califică să fie Mântuitorul tău. "Dacă zici cu gura ta ca Isus e Stăpânul și crezi în inima ta că Dumnezău l-a înviat din morți, atunci ești mântuit" (Romani 10:9). Multe alte texte vorbesc despre nevoia de credință, ca Ioan 20:27; Faptele Apostolilor 16:31; Galateni 2:16; 3:11, 26; și Efeseni 2:8.

Să șii drept cu Dumnezău e o treabă de răspuns la ce Dumnezău a făcut pentru tine. El a trimis Mântuitoru, El a oferit jertfa ca să-ți îndepărteze păcatu (Ioan 1:29) și îți oferă promisiunea: "Oricine o să cheme numele Domnului o să fie mântuit" (Fapte 2:21).

O poveste frumoasă despre pocăință și iertare este a fiului risipitor (Luca 15:11-32). șiu mai mic a risipit bunurile tatălui său în păcat și dezmat (versetul 13). Când și-a recunoscut greșeala, a hotărât să se întoarcă acasă (versetul 18). El a crezut că nu va mai fi considerat șiu (versetul 19), dar a greșit. Tatăl l-a iubit pe rebelul întors la fel de mult ca întotdeauna (versetul 20). Totul a fost iertat și a urmat o sărbătoare (versetul 24). Dumnezău este bun să-și țină promisiunile, inclusiv promisiunea de a ierta. „Domnul este aproape de cei cu inima frântă și mântuiește pe cei frânți cu duhul” (Psalmul 34:18).

Dacă vrei să ti împaci cu Dumnezău, iată un exemplu de rugăciune. Adu-ți aminte că rostirea acestei rugăciuni sau oricărei alte rugăciuni nu ti poate mântui. Doar credința în Hristos ti poate salva de păcat. Această rugăciune este doar o modalitate de a-ți exprima credința în Dumnezău și de a-I mulțumi pentru că a asigurat mântuirea ta. „Doamne, știu că am păcătuit împotriva Ta și că merit pedeapsa. Dar Iisus Hristos a luat pedeapsa pe care o merit, pentru ca prin credința în El să șiu iertat. Îmi pun încrederea în Tine pentru mântuire. Îți mulțumesc pentru harul și iertarea Ta minunată - darul vieții veșnice! Amin!"

Ai luat decizia de a-L urma pe Isus din cauza celor citite aici? Dacă da, faceți clic pe butonul de mai jos “Astăzi l-am acceptat pe Hristos”.

EnglishReveniți la pagina principală moldovenească

Cum mă pot băga-n treabă cu Dumnezău?
© Copyright Got Questions Ministries