settings icon
share icon
Kérdés

Angyalokká válunk-e a halálunk után?

Válasz


Az angyalok Isten teremtményei (Kolossé 1:15-17), és merőben mások, mint az emberek. Isten különleges hírnökei, akik azt a feladatot kapták, hogy véghezvigyék tervét és szolgáljanak Krisztus követői felé (Zsidók 1:13-14). A Bibliában semmi nem utal arra, hogy az angyalok korábban emberi lények vagy bármi egyebek lettek volna – Isten eleve angyaloknak teremtette őket. Az angyaloknak nincs szükségük a megváltásra, amelyet Krisztus az emberi nemzetségnek hozott, és nem is tapasztalhatják meg azt. Az 1 Péter 1:12-ben úgy olvassuk, hogy vágynak bepillantást nyerni az Evangéliumba, de nem lehet részük benne. Ha korábban emberi lények lettek volna, nem lenne ismeretlen számukra a megváltás mibenléte, hiszen azt maguk is átélhették volna. Noha örülnek, amikor egy bűnös Krisztushoz tér (Lukács 15:10), a Krisztusban elnyerhető üdvösség nem nekik adatott.

A Krisztushívők testben meghalnak. Vajon mi történik velük ezután? A hívő lelke találkozik Krisztussal (2 Korinthus 5:8), de nem lesz belőle angyal. Illés és Mózes is felismerhető volt a Megdicsőülés hegyén. Nem változtak át angyalokká, hanem emberként, földi vonásaikat megőrizve jelentek meg – jóllehet megdicsőült formában –, így Péter, Jakab és János felismerhette őket.

Az 1 Thesszalonika 4:13-18-ban Pál azt mondja, hogy a Krisztushívők elaludtak Jézusban (Károli); vagyis testük halott ugyan, de a lelkük él. Ezekből az igékből megtudjuk, hogy amikor Krisztus visszatér, magával hozza mindazokat, akik benne aludtak el, majd feltámasztja a testüket, s Krisztus feltámadott testéhez hasonlóan újjá teszi azokat, hogy egyesülhessenek lelkeikkel, akik vele együtt érkeznek a földre. Minden Krisztushívőnek, aki Krisztus visszajövetelekor életben lesz, Krisztushoz hasonlóvá lesz a teste, és lelkükben is teljesen megújulnak, vagyis megszabadulnak bűnös természetüktől.

A Krisztushívők fel fogják ismerni egymást, és örökké az Úrral élnek majd. Nem angyalként, hanem az angyalokkal együtt szolgáljuk majd Őt az örökkévalóságban. Adjunk hálát az Úrnak az élő reménységért, amelyet mindazoknak ad, akik hitre jutottak Jézus Krisztusban!

English



Vissza a magyar oldalra

Angyalokká válunk-e a halálunk után?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries