settings icon
share icon
Kérdés

Van örök életed?

Válasz


A Biblia tisztán mutatja be az örök életbe vezetõ utat. Elõször, fel kell ismernünk, hogy vétkeztünk Isten ellen „Hiszen minden ember vétkezett, és emiatt nem méltó arra, hogy Isten dicsõségében részesüljön” (Róma 3:23). Mindannyian tettünk olyan dolgokat, amelyek Istent bosszantják, emiatt ítéletet érdemlünk. Mivel a bûneink végeredményben egy örökkévaló Isten ellen vannak, ezért csak egy örökkévaló büntetés elegendõ. „A bûn szolgálatáért járó bér a halál, Isten kegyelmének ingyen ajándéka ellenben az örök élet- Urunkban, Krisztus Jézusban” (Róma 6:23).

Azonban Jézus Krisztus, Isten bûntelen, (1 Péter 2:22) örök Fia emberré lett (János 1:1,14). „Isten azonban azzal mutatta meg, mennyire szeret bennünket, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor mi még bûneinkben éltünk” (Róma 5:8). Jézus Krisztus meghalt a kereszten, (János 19:31-42) magára véve az ítéletet, amit mi érdemlünk (2 Korintus 5:21). Három nap múlva feltámadt a halálból (1 Korintus 15:1-4), bizonyítva a bûn és a halál feletti gyõzelmét. „Áldott legyen az Isten, Urunknak, Jézus Krisztusnak Atyja, aki nagy irgalmából újjá szült bennünket Jézus Krisztusnak a halálból való feltámasztása által” (1 Péter 1:3).

Hit által kell megváltoztatnunk a gondolkodásunkat Krisztussal kapcsolatban- ki Õ, mit tett, és miért- az üdvösségért (Apcsel 3:19). Ha a hitünket Jézusba helyezzük, kereszthalálában bízva bûneink kifizetéséért, akkor meg lesznek bocsátva a bûneink, és megkapjuk a mennybeni örök élet ígéretét. „Mert Isten úgy szerette az embereket, hogy az egyszülött Fiát adta oda cserébe értük, hogy aki hisz a Fiában, az ne pusztuljon el, hanem örök életet kapjon.” (János 3:16). Ha tehát megvallod, hogy Jézus az Úr, mert a szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta õt a halálból, akkor üdvözülsz (Róma 10:9). Egyedül Jézus Krisztusnak a kereszten befejezett munkájában való hit az egyetlen igaz út az örök életbe! „Mert egyedül Isten kegyelme tette lehetõvé, hogy a hitetek által üdvösségre jussatok. Ez nem a ti érdemetek, hanem Isten ajándéka!” (Efézus 2:8-9).

Ha el akarod fogadni Jézus Krisztust mint Megváltódat, itt egy minta-imádság. Ennek az imádságnak az elmondása, vagy bármilyen más ima nem fog megmenteni téged. Egyedül az tud megmenteni a bûntõl, ha Krisztusban bízol. Ez az imádság csak egy módja annak, hogy kifejezd Istennek a belé vetett hitedet, és megköszönd azt hogy üdvösséget adott neked: „Isten, tudom, hogy vétkeztem ellened, és megérdemlem az ítéletet. De Jézus Krisztus magára vette az én megérdemelt ítéletemet, így a benne való hit által bûnbocsánatot kaphatok. Mostantól benned bízom az üdvösségemért. Köszönöm csodálatos kegyelmedet és bûnbocsánatodat-az örök élet ajándékát! Ámen!”

Döntést hoztál Krisztus mellett annak alapján, amit itt olvastál? Ha igen, kérlek kattints a lentebb lévő “Ma elfogadtam Krisztust” gombra.

EnglishVissza a magyar oldalra

Van örök életed?
Oszd meg ezt az oldalt: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries