settings icon
share icon
Pitanje

Zašto da ne izvršim samoubistvo?

Odgovor


U našim srcima se saosjećamo sa onima koji su razmišljali da okončaju svoj život kroz samoubistvo. Ako se vi nalazite u ovoj situaciji trenutno, to je vjerovatno zbog puno emocija, poput beznadežnosti i očaja. Možda se osjećate kao da ste u najdubljoj jami i sumnjate da ima imalo nade da će se stvari poboljšati. Izgleda da niko ne brine i ne razumije šta vam se dešava. Život jednostavno nije vrijedan življenja...ili jeste?

Ukoliko na nekoliko minuta razmotrite da pustite Boga da stvarno bude Bog sada u vašem životu, On će dokazati koliko je zasita veliki „Jer u Boga je sve moguće što kaže” (Luka 1:37). Možda su ožiljci od pređašnjih povreda doveli do preplavljujućeg osjećaja odbačeosti i napuštenosti. To može dovesti do samosažaljenja, bijesa, gorčine, osvetoljubivih misli ili nezdravih strahova koji su izazvali problem u vašim najvažnijim odnosima.

Zašto ne treba da izvršte samoubistvo? Prijatelju, bez obzira na to koliko su stvari loše u tvom životu, postoji Bog ljubavi koji čeka da mu dopuštiš da te vodi kroz tvoj tunel očaja i izvede te u svoje predivno svjetlo. On je tvoja sigurna nada. Njegovo ime je Isus.

Ovaj Isus, bezgrešni Sin Božiji poistovjećuje se sa tobom u vrijeme tvoje odbačenosti i poniženosti. Prorok Isaija je o Njemu pisao u Isaiji 53:2-6, opisujući ga kao čovjeka koji „prezren bješe i odbačen“ od strane svih. Njegov život je bio pun tuge i patnje. Ali boli koje je nosio nijesu bile Njegove; bile su to naše boli. Bio je proboden, ranjen i solmljen, sve zbog našeg grijeha. Zbog Njegove patnje naši životi mogu biti otkupljeni i ispunjeni.

Prijatelju, Isus Hrist je sve ovo trpio da bi tebi grijesi mogli biti oprošteni. Koliki god teret krivice nosiš, znaj da će ti On oprostiti ako ga ponizno prihvatiš kao svog Spasitelja. „Prizovi me u nevolji svojoj, izbaviću te…” (Psalam 50:15). Sve loše što si ikad učinio ne može biti toliko loše da ti Isus ne oprosti. Neki od Njegovih posebno izabranih slugu su počinili strašne grijehe poput ubistva (Mojsije), ubistva i preljube (kralj David) i fizičkog i emotivnog zlostavljanja (apostol Pavle). Ipak našli su oproštenje i bogat novi život u Gospodu. „Stoga, ako je ko u Hristu, nova je tvar, staro prođe, gle, sve novo postade“ (2. Korinćanima 5:17).

Zašto ne treba da izvršiš samoubistvo? Prijatelju, Bog je spreman da popravi ono što je „slomljeno“ tj., život koji imaš sada, život koji želiš da okončaš samoubistvom. U Isaiji 61:1-3, prorok je napisao, „Duh je Gospoda Boga na meni, jer me Gospod pomaza da javljam dobre glase krotkima, posla me da zavijem ranjene u srcu, da oglasim zarobljenima slobodu i sužnjima da će im se otvoriti tamnica. Da oglasim godinu milosti Gospodnje… da utješim sve žalosne. Da učinim žalosnima u Sionu i dam im nakit umjesto pepela, ulje radosti umjesto žalosti, odijelo za pohvalu umjesto duha tužnoga.”

Dođi Isusu i pusti ga da ti vrati radost i da učini da se osjećaš korisnim dok mu vjeruješ da započne novo djelo u tvom životu. On obećava da će vratiti radost koju si izgubio i dati ti novi duh da te održi. Tvoje slomljeno srce mu je dragocjeno: „Žrtva je Bogu duh skrušen, srca skrušena i poništena ne odbacuješ, Bože” (Psalam 51:12, 15-17).

Hoćeš li prihvatiti Gospoda kao svog Spasitelja i Pastira? On će voditi tvoje misli i korake – dan po dan – kroz Njegovu riječ, Bibliju. „Urazumiću te i pokazaću ti put kojim da ideš; svjetovaću te, oko je moje na tebi” (Psalm 32:8). „I tvrđa vremena tvojega, sila spasenja tvojega biće mudrost i znanje; strah Gospodnji biće blago tvoje.” U Hristu ćeš još uvijek imati borbe, ali sada ćeš imati nadu. On je „prijatelj vjerniji od brata“ (Priče 18:24). Nek milost Gospoda Isusa bude sa tobom u momentu donošenja tvojih odluka.

Ukoliko želiš da povjeruješ u Isusa Hrista kao svog Spasitelja, reci Bogu ove riječi u svom srcu: „Bože potreban si mi u mom životu. Molim te oprosti mi za sve što sam učinio. Svoju vjeru polažem u Isusa Hrista i vjerujem da je On moj Spasitelj. Molim te očisti me, iscijeli me, vrati mi radost u životu. Hvala ti za Tvoju ljubav prema meni i za Isusovu smrt umjesto mene.“

Da li ste se odlučili da slijedite Hrista zbog onoga što ste pročitali ovdje? Ako je tako, molimo vas da kliknete na „Ja sam prihvatio/la Hrista danas“ ispod.

EnglishVratite se na početnu stranicu na crnogorskom jeziku

Zašto da ne izvršim samoubistvo?
© Copyright Got Questions Ministries