settings icon
share icon
Pitanje

Šta je put spasenja?

Odgovor


Da li ste gladni? Ne fizički gladni, ali da li imate glad za nešto više u životu? Da li postoji nešto duboko u vama što nikako da utolite? Ako je tako, Isus je put! Isus je rekao, „A Isus im reče: Ja sam hljeb života: koji meni dolazi neće ogladnjeti, i koji u mene vjeruje neće nikad ožednjeti” (Jovan 6:35).

Da li ste zbunjeni? Da li vam je stalno teško da nađete pravac ili svrhu života? Da li djeluje kao da je neko ugasio svijetla i da ne možete da nađete prekidač? Ako je tako, Isus je put! Isus je izjavio, „... Ja sam svjetlost svijetu; ko ide za mnom neće hoditi u tami, nego će imati svjetlost života (Jovan 8: 12).

Da li se ikada osjećate kao da su vam sva vrata u životu zatvorena? Da li ste pokušali na puno njih da pokucate, samo da bi vidjeli da je ono što je iza njih prazno i besmisleno? Da li tražite put do ispunjenog života? Ako je tako, Isus je put! Isus je izjavio, „Ja sam vrata; ako ko uđe kroza me spašće se, i ući će i izići će, i pašu će naći” (Jovan 10:9).

Da li vas ljudi uvijek iznevjere? Da li su vaši odnosi plitki i prazni? Da li vam izgleda kao da svako želi da vas iskoristi? Ako je tako, Isus je put! Isus je rekao, „Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce. Ja sam pastir dobri i poznajem svoje, i moje mene poznaju” (Jovan 10:11, 14).

Da li se pitate šta se dešava poslije ovog života? Da li ste umorni od toga da živite samo za stvari koje su poropadljive i raspadljive? Da li ponekad sumnjate u bilo kakav smisao života? Da li želite da živite poslije smrti? Ako je tako, Isus je put! Isus je izjavio, „… Ja sam vaskrsenje i život; koji vjeruje u mene ako i umre, živjeće. I svaki koji živi i vjeruje u mene neće umrijeti vavijek…“ (John 11:25-26)

Šta je put? Šta je istina? Šta je život? Isus je odgovorio: „ …Ja sam Put i Istina i Život; niko ne dolazi Ocu osim kroz mene” (John 14:6).

Glad koju osjećate je duhovna glad, a jedino je može utoliti Isus. Isus je jedini koji može da otjera tamu. Isus je put do ispunjenog života. Isus je prijatelj i pastir koga ste tražili. Isus je život – u ovom svijetu i u predstojećem. Isus je put spasenja!

Razlog zbog koga osjećate glad, razlog zbog koga vam se čini da ste izgubljeni u tami, razlog zbog koga ne možete da nađete smisao života je to što ste odvojeni od Boga (Knjiga propovjednikova 7:20; Rimljanima 3:23). Praznina koju osjećate u vašem srcu je Bog koji nedostaje u vašem životu. Mi smo stvoreni da imamo odnos sa Bogom. Zbog našeg grijeha, razdvojeni smo od tog odnosa. Čak gore, naš grijeh izazva da budemo odvojeni od Boga cijelu vječnost, u ovom životu i sljedećem (Rimljanima 6:23; Jovan 3:36).

Kako ovaj problem može da se riješi? Isus je put! Isus je preuzeo naš grijeh na sebe (2. Korinćanima 5:21). Isus je umro umjesto nas (Rimljanima 5:8), uzevši kaznu koju mi zaslužujemo. Tri dana kasnije, Isus se ustao iz mrtvih, dokazujući svoju pobjedu nad grijehom i smrću (Rimljanima 6:4-5). Zbog čega je to učinio? Isus je sam odgovorio na to pitanje: „Od ove ljubavi niko nema veće, da ko život svoj položi za prijatelje svoje” (Jovan 15:13). Isus je umro kako bi mi mogli da živimo. Ako svoju vjeru položimo u Isusa, vjerujući da je njegova smrt plata za naše grijehe, svi naši grijesi su oprošteni i oprani. Tada će naša duhovna glad biti zasićena. Svjetla će se upaliti. Imaćemo priliku za ispunjen život. Poznavaćemo našeg pravog najboljeg prijatelja i pastira. Znaćemo da imamo život nakon smrti – život vaskrsenja u raju vječno sa Isusom!

„Jer Bog tako zavolje svijet da je Sina svojega Jedinorodnoga dao, da svaki koji vjeruje u njega ne pogine, nego da ima život vječni“ (Jovan 3:16).

Da li ste se odlučili da slijedite Hrista zbog onoga što ste pročitali ovdje? Ako je tako, molimo vas da kliknete na „Ja sam prihvatio/la Hrista danas“ ispod.

EnglishVratite se na početnu stranicu na crnogorskom jeziku

Šta je put spasenja?
© Copyright Got Questions Ministries