settings icon
share icon
Pitanje

Koja je prava religija za mene?

Odgovor


Restorani brze hrane nas namame tako što nam dozvoljavaju da naručimo svoju hranu tačno onako kako je mi volimo. Neki kafići se hvale što imaju preko stotinu različitih ukusa i vrsta kafe. Čak i kada kupujemo kuće i automobile, možemo da tražimo one sa svim mogućnostima i karakteristikama koje želimo. Ne živimo više u svijetu gdje su izbor samo čokolada, vanila i jagoda. Izbor vlada! Možete da izaberete šta god želite po svojim ličnim željama i potrebama.

Pa šta je onda sa religijom koja je tačno ona koju vi želite? Šta mislite o religiji koja je bez krivice, ništa ne zahtijeva od vas, i nije opterećena mnogobrojnim mučnim pravilima? Postoji, baš ovakva kavku smo opisali. Ali da li je religija nešto što možemo da biramo kao što biramo omiljeni ukus sladoleda?

Ima puno glasova koji se nadmeću za našu pažnju, pa zašto bi iko uzimao u obzir Isusa više nego, naprimjer Muhameda, Konfučija, Budu ili Čarlsa Taze Rasela, ili pak Džozefa Smita? Na kraju krajeva, zar ne vode svi putevi do raja? Zar nijesu sve religije u suštini iste? Istina je da sve religije ne vode do raja, isto kao što svi putevi ne vode do Indijane.

Sam Isus govori sa Božijim autoritetom zato što je sam Isus pobijedio smrt. Muhamed, Konfučije, i drugi trunu u svojim grobovima do dana današnjeg. Ali Isus, svojom sopstvenom moći, je izašao iz groba tri dana nakon što je umro na okrutnom rimskom krstu. Bilo ko, ko ima moć nad smrću zaslužuje našu pažnju. Bilo ko, ko ima moć nad smrću zaslužuje da ga čujemo.

Postoji ogroman broj dokaza da je Isus vaskrsnuo. Prvo, bilo je preko pet stotina očevidaca vaskrslog Hrista! To je puno očevidaca. Ne može se ignorisati pet stotina glasova. Takođe je tu i prazan grob. Isusovi neprijatelji bi lako ućutkali sve koji su pričali o vaskrsenju da su pokazali njegovo mrtvo tijelo, u stanju raspadanja, ali nije bilo tijela da bi ga pokazali! Grob je bio prazan! Da li su možda apostoli ukrali Njegovo tijelo? Teško. Da bi spriječili takvu mogućnost, Isusov grob su dobro čuvali naoružani vojnici. Imajući u vidu da su Njegovi najbliži sljedbenici pobjegli u strahu kada je On uhapšen i razapet, teško je vjerovati da bi se ova grupa šljama društva, koju su činili preplašeni ribari, napali istrenirane, profesionalne vojnike. Niti bi žrtvovali svoje živote i postali mučenici – kao što su mnogi učinili – za nekoga ko je prevarant. Prosta činjenica je da Isusovo vasrksenje ne može da se objasni!

Ponovo, svako ko ima moć nad smrću zaslužuje da ga saslušaju. Isus je dokazao svoju moć nad smrću; prema tome, mi treba da čujemo šta On govori. Isus tvrdi da je jedini put do spasenja (Jovan 14:6). On nije put; On nije jedan od mnogih puteva. Isus je jedini put.

I ovaj isti Isus govori, „Hodite k meni svi koji ste umorni i natovareni i ja ću vas odmoriti” (Matej 11:28). Svijet je nemilosrdan i život je težak. Većina nas smo krvavi, u modricama i ožiljcima od bitke. Slažete li se? Pa šta želite? Duhovno ozdravljenje ili puku religiju? Živog Spasitelja ili jednog od mnogih mrtvih „proroka”? Pravi odnos ili prazne rituale? Isus nije jedan od izbora – On je jedini izbor!

Isus je ispravna „religija“ ako tražite oproštenje (Djela 10:43). Isus je ispravna „religija“ ako tražite pravi odnos sa Bogom (Jovan 10:10). Isus je ispravna „religija“ ako tražite vječni dom u raju (Jovan 3:16). Položite svoju vjeru u Isusa Hrista kao Spasitelja; i nećete se pokajati! Vjerujte Njemu za oproštenje vaših grijeha, i nećete se razočarati.

Ako želite da imate „istinski odnos“ sa Bogom, evo jednog primjera molitve. Zapamtite, samo to što izgovorite ovu molitvu ili bilo koju drugu molitvu vas neće spasiti. Samo vjera u Hrista može da vas spasi od grijeha. Ova molitva je prosto način da izrazite pred Bogom vašu vjeru u Njega i zahvalite mu što je obezbijedio vaše spasenje. „Bože, znam da sam zgriješio protiv tebe i da zaslužujem kaznu. Ali Isus Hrist je uzeo kaznu koju ja zaslužujem da bi kroz vjeru u Njega meni moglo biti oprošteno. Svoju vjeru polažem u Tebe za spasenje. Hvala Ti za Tvoju predivnu blagodat i oproštenje – dar vječnog života! Amin!“

Da li ste se odlučili da slijedite Hrista zbog onoga što ste pročitali ovdje? Ako je tako, molimo vas da kliknete na „Ja sam prihvatio/la Hrista danas“ ispod.

EnglishVratite se na početnu stranicu na crnogorskom jeziku

Koja je prava religija za mene?
© Copyright Got Questions Ministries