settings icon
share icon
Pitanje

Hrišćansko tumačenje snova? Jesu li naši snovi od Boga?

Odgovor


GotQuestions.org nije hrišćanska služba za tumačenje snova. Ne tumačimo snove. Čvrsto vjerujemo da su nečiji snovi i značenje tih snova između same osobe i Boga. U prošlosti, Bog je ponekad govorio ljudima u snovima. Primjeri su Josif, sin Jakovljev (Prva knjiga Mojsijeva 37:5–10); Josif, Marijin muž (Matej 2:12–22); Solomon (1. Kraljevima 3:5–15); i nekoliko drugih (Danilo 2:1; 7:1; Matej 27:19). Postoji i proročanstvo proroka Joila (Joilo 2:28), koje je citirao apostol Petar u Djelima 2:17, koje spominje kako Bog koristi snove. Dakle, Bog može govoriti kroz snove, ako to želi.

Međutim, moramo imati na umu da je Biblija završena, jer je otkrila sve što treba da znamo od sada do vječnosti. Ovo ne znači da Bog danas ne čini čuda ili ne govori čak i kroz snove, ali sve što Bog kaže, bilo kroz san, viziju, utisak ili „tihi mali glas“, u potpunosti će se slagati s onim što je već otkrio u svojoj Riječi. Snovi ne mogu uzurpirati autoritet Svetog pisma.

Ako imate san i osjećate da vam ga je Bog dao, uz molitvu ispitajte Božju riječ i uvjerite se da je vaš san u skladu sa Svetim pismom. Ako jeste, uz molitvu razmislite šta bi Bog htio da učinite kao odgovor na vaš san (Jakovljeva 1:5). U Svetom pismu, kad god je neko iskusio san od Boga, Bog je uvijek jasno obrazložio značenje sna, bilo direktno toj osobi, preko anđela ili preko drugog glasnika (Prva knjiga Mojsijeva 40:5–11; Danilo 2:45; 4: 19). Kada nam se Bog obraća, On vodi računa o tome da se njegova poruka jasno razumije.

EnglishVratite se na početnu stranicu na crnogorskom jeziku

Hrišćansko tumačenje snova? Jesu li naši snovi od Boga?
© Copyright Got Questions Ministries