settings icon
share icon
Pitanje

Kako mogu evangelizirati svoje prijatelje i članove porodice, a da ih ne uvrijedim ili odbijem?

Odgovor


U nekom trenutku, svaki hrišćanin je imao člana porodice, prijatelja, kolegu ili poznanika koji nije hrišćanin. Dijeljenje jevanđelja s drugima može biti teško, a može postati još teže kada uključuje nekoga s kim imamo bliske emotivne veze. Biblija nam govori da će neki ljudi biti uvrijeđeni zbog jevanđelja (Luka 12:51–53). Međutim, zapovjeđeno nam je da dijelimo jevanđelje i nema opravdanja ako to ne činimo (Matej 28:19–20; Djela 1:8; 1. Petrova 3:15).

Dakle, kako možemo evangelizirati svoje članove porodice, prijatelje, saradnike i poznanike? Najvažnija stvar koju možemo učiniti je moliti se za njih. Molite se da Bog promijeni njihova srca i otvori im oči za istinu jevanđelja (2. Korinćanima 4:4). Molite se da ih Bog uvjeri u svoju ljubav prema njima i njihovu potrebu za spasenjem kroz Isusa Hrista (Jovan 3:16). Molite se za mudrost da znate kako da im najbolje služite (Jakovljeva 1:5).

Moramo biti voljni i hrabri u samom našem dijeljenju jevanđelja. Objavite poruku spasenja kroz Isusa Hrista svojim prijateljima i porodici (Rimljanima 10:9-10). Uvijek budite spremni da govorite o svojoj vjeri (1. Petrova 3:15), čineći to sa nježnošću i poštovanjem. Ne postoji nešto što može uzeti mjesto ličnog dijeljenja jevanđelja: „I tako vjera biva od propovijedi, a propovijed od riječi Božije“ (Rimljanima 10:17).

Osim što se molimo i dijelimo svoju vjeru, takođe moramo živjeti pobožno hrišćanske živote pred našim prijateljima i članovima porodice kako bi mogli vidjeti promjenu koju je Bog napravio u nama (1. Petrova 3:1–2). Na kraju, spasenje naših voljenih moramo prepustiti Bogu. Božija moć i blagodat su ono što spašava ljude, a ne naši napori. Najbolje što možemo učiniti je da se molimo se za njih, svjedočimo im i živimo hrišćanskim životom pred njima. Bog je taj koji čini da riječ bude plodna (1. Korinćanima 3:6).

EnglishVratite se na početnu stranicu na crnogorskom jeziku

Kako mogu evangelizirati svoje prijatelje i članove porodice, a da ih ne uvrijedim ili odbijem?
© Copyright Got Questions Ministries