settings icon
share icon
Въпрос

Искам бебе, но съпругата ми – не. Какво да правим?

Отговор


Библията заявява, че децата са благословение. Псалм 127:3 казва: „Ето дар от Господа са децата, награда – плодът на утробата." Това е различно от начина, по който голяма част от света гледа на децата – като на пречка и бреме. Децата не трябва да се разглеждат като отговорност.

Липсата на желание за деца понякога произтича от егоистични подбуди. Някои хора не искат деца, защото искат да се съсредоточат върху себе си, кариерата си и парите си. Те не искат да бъдат „обвързани“ или да се откажат от скъпите си коли, домове или ваканции. Този вид отношение е грях. Други не искат деца поради страх, че не могат да бъдат добри родители или не могат да си позволят да отгледат детето правилно. Някои имат страхове от самото раждане. Бог е достатъчно голям за да се справи с тези страхове. За други, нежеланието за деца е свързано с травми от болезнени минали преживявания. Бог може да даде изцеление на тези травми. За други, причината да не искат деца може да идва от нещо съвсем различно.

Трудно е да се определи дали емоциите са грешни или не без да знаем причините за това да не искаме да имаме деца. Има ли здравословни проблеми? Има ли неразрешени проблеми от детството? Това са неща, които трябва да се обсъдят между съпрузите и ако е необходимо, трябва да се потърси християнска брачна консултация.

Като християни, нашето посвещение трябва да бъде първо към Бога, който казва, че децата са благословение. След Бога, най-важното взаимоотношение е с половинката ни. Ако за съпруга е много важно да има деца, това определено трябва да се обмисли с отношение на уважение и покорство (вижте Ефесяни 5:21-33). Практически погледнато, това е тема, която трябва да се обсъди задълбочено преди брака.

Ако се посветим на молитва, четене на Библията и размишление, Бог ще разкрие волята Си, ако Го поставим на първо място. Римляни 12:2 заявява: „И не се съобразявайте с този свят, но се преобразявайте чрез обновяването на ума си, за да познаете коя е тази добра, угодна и съвършена воля на Бога.“

Ако се посветим на молитва, четене на Библията и размишление, Бог ще ни разкрие волята Си, особено ако Го поставим на първо място. Римляни 12:2 заявява: „И недейте се съобразява с този свят, а се преобразявайте чрез вашия обновен ум, за да разпознавате от опит каква е Божията воля – кое е добро, приятно за Него и съвършено.“

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Искам бебе, но съпругата ми – не. Какво да правим?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries