settings icon
share icon
Въпрос

Ние ставаме ли ангели след като умрем?

Отговор


Ангелите са създадени от Бог същества (Колосяни 1:15-17) и са напълно различни от хората. Те са Божиите специални пратеници, за да изпълняват Неговия план и да служат на последователите на Христос (Евреи 1:13-14). Няма сведения ангелите да са били някога човешки същества или нещо друго – те са създадени като ангели. Те нямат нужда от изкуплението, което Христос дойде да осигури на човешката раса, и не могат да го изпитат. Първо Петрово 1:12 описва тяхното желание да се взират в Евангелието, но те няма да го преживеят. Ако са били някога хора, концепцията за спасение няма да е пълна загадка за тях, след като сами би трябвало да са го преживели. Да, те се радват, когато един грешник се обръща към Христос (Лука 15:10), но спасението в Христос не е за тях.

В края на краищата тялото на вярващия в Христос ще умре. Какво се случва след това? Духът му отива при Христос (2 Коринтяни 5:8). Вярващият не става ангел. Интересно е, че Илия и Мойсей бяха разпознаваеми на хълма на Преображението. Те не се бяха превърнали в ангели, но се явиха такива, каквито бяха на земята – макар и прославени – и бяха разпознати от Петър, Яков и Йоан.

В 1 Солунци 4:13-18 Павел ни казва, че вярващите в Христос спят в Исус; т.е., техните тела са мъртви, но техните духове са живи. Този текст ни казва, че когато Христос се върне, Той ще доведе със Себе си хората, които са починали в Него, и тогава техните тела ще бъдат възкресени, ще станат обновени като възкресеното тяло на Христос, за да бъдат съединени с духовете, които Той води със Себе си. Телата на всички вярващи в Христос, които живеят при завръщането на Христос ще бъдат променени, за да бъдат като Христос, и те ще бъдат съвършено нови в техните духове, няма да имат повече греховно естество.

Всички вярващи в Христос ще се познават един друг и ще живеят вечно завинаги с Господ. Ние ще Му служим във вечността, не като ангели, но заедно с ангелите. Да благодарим на Господ за живата надежда, която Той дава на вярващите в Исус Христос.

EnglishВърнете се обратно на основната българска страница

Ние ставаме ли ангели след като умрем?
Споделете тази страница: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries