settings icon
share icon
Пытанне

Ці маеш ты вечнае жыццё?

Адказ


Біблія апавядае пра шлях, які вядзе да вечнага жыцця. Першае: мы павінны згадзіцца, што мы ўчынілі грэх перад Богам: “Бо ўсе зграшылі і пазбаўлены славы Божай” (Рымлянам 3:23). Мы ўсе зрабілі тое, што не пажадана Богу, і за гэта мы заслугоўваем пакарання. Таму што ўсе нашы грахі ў канчатковым выніку скіраваны супраць вечнага Бога, толькі вечнае пакаранне з’яўляецца адпаведным. “Бо расплата за грэх- смерць, а дар Божы- жыццё вечнае у Хрысце Іісусе, Госпадзе нашым...” (Рымлянам 6:23).

Аднак Ісус Хрыстос, бязгрэшны (1-е Пятра 2:22), вечны Сын Божы зрабіўся чалавекам (Яна 1:1, 14) і памёр для таго, каб замест нас заплаціць кошт нашага пакарання. “А Бог Сваю любоў даказвае нам тым, што, калі мы былі яшчэ грэшнікі, Хрыстос памёр за нас” (Рымлянам 5:8). Ісус Хрыстос памёр на крыжы (Яна 19:31-42), прыняўшы пакаранне, якое заслужылі мы (2-е Карынфянам 5:21). Праз тры дні Ён уваскрос з мёртвых (1-е Карынфянам 15:1-4), выявіўшы Сваю перамогу над грахом і смерцю. “Дабраславёны Бог і Айцец Госпада нашага Іісуса Хрыста, што з вялікай Сваёй міласці адрадзіў нас праз уваскрасенне Іісуса Хрыста з мёртвых да жывое надзеі” (1-е Пятра 1:3).

Згодна з верай, мы павінны адцурацца ад свайго граха і звярнуцца да Хрыста дзеля збаўлення (Дзеі 3:19). Калі падмурак нашай веры ў Ім і мы верай прымем тое, што Яго смерць на крыжы з’явілася платай за нашы грахі, то будзем памілаваны і нам будзе абяцана вечнае жыццё на нябёсах. “Бог так палюбіў свет, што аддаў Сына Свайго Адзінароднага, каб кожны, хто верыць у Яго, не загінуў, а меў жыццё вечнае” (Яна 3:16), “Бо калі вуснамі тваімі будзеш вызнаваць Іісуса за Госпада і сэрцам тваім верыць, што Бог уваскрэсіў Яго з мёртвых, ты выратуешся” (Рымлянам 10:9). Толькі вера ў тое, што здзейсніў Хрыстос на крыжы,з’яўляецца адзіным сапраўдным шляхам да вечнага жыцця! “Бо мілатою вы ўратаваныя праз веру, і гэта не ад вас,- Божы дар: не ад дзеяў, каб ніхто не хваліўся” (Ефесян 2:8-9).

Калі вы жадаеце прыняць Ісуса Хрыста як вашага Збаўцу, вы можаце памаліцца простай малітвай, якая прыведзена тут. Памятайце: учыненне гэтай малітвы або ўсякай іншай не збавіць вас. Толькі давер Хрысту можа збавіць вас ад граха. Гэта малітва – толькі спосаб, каб выказаць Богу нашу веру ў Яго, і падзяка Яму за падараванае збаўленне. “Божа, я ведаю, што я саграшыў супраць Цябе і заслугоўваю пакарання. Але Ісус Хрыстос прыняў на Сябе пакаранне, якое заслужыў я, каб праз веру ў Яго я мог быць збаўлены. Я адмаўляюся ад свайго граха і даручаю сябе Табе, каб быць збаўленым. Я дзякую Табе за Тваю цудоўную ласку і памілаванне – дарунак вечнага жыцця. Амін.”

Ці прынялі вы рашэнне ў адносінах да Хрыста ў выніку таго, што вы прачыталі тут? Калі так, то, калі ласка, пстрыкніце па ссылцы “Я прыняў Хрыста сёння”, якая размешчана ніжэй.

English



Вяртанне на беларускамоўную дамашнюю старонку

Ці маеш ты вечнае жыццё?
Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries