settings icon
share icon
Pregunta

Qui és Jesucrist?

Resposta


Qui és Jesucrist? Al diferència de la pregunta, "Déu existeix?", poques persones s’han preguntat si Jesucrist ha existit. Generalment s’accepta que Jesús fos realment un home que visqué a Israel fa gairebé 2000 anys. El debat comença quan es discuteix el tema de la plena identitat de Jesús. Gairebé cada gran religió ens ensenya que Jesús fou un profeta, o un bon professor, o un bon home. El problema és que la Bíblia ens diu que Jesús fou infinitament més que un profeta, un bon professor, un bon home.

C.S. Lewis al seu llibre Mere Christianity escriu: "Intento evitar que qualsevol digui allò tan estúpid que molta gent diu sovint sobre Ell [Jesucrist]: "Estic preparat per acceptar Jesús com al meu gran professor moral, però no accepto que el seu missatge sigui Déu." Això és l’únic que no podem dir. Un home que fou simplement un home i que digué el tipus de coses que Jesús digué no seria un gran professor moral. O serial un llunàtic – a la mateixa altura que l’home que diu que és un ou bullit – o seria el Diable de l'Infern. Heu de decidir-vos. O aquell home fou, i és, el Fill de Déu, o és un boig o pitjor ... El podeu fer callar per ruc, li podeu escupir i matar-lo com un dimoni; o podeu llançar-vos als seus peus i dir-li Senyor i Déu. Però no ens atabaleu amb cap actitud condescendent dient que ell és un gran professor humà. Ell no ens ha deixat aquesta opció oberta. No era la seva intenció.”

I doncs, qui deia ser, Jesús? Qui diu la Bíblia que era? En primer lloc, observem les paraules de Jesús en Joan 10:30, “Jo i el Pare som un.” A primera vista, no sembla ser que reclami ser Déu. Tanmateix, observem la reacció dels jueus a la Seva afirmació, “No et volem apedregar per cap obra bona, sinó per blasfèmia, perquè tu, que ets un home, et fas Déu” (Joan 10:33). Els jueus entengueren l'afirmació de Jesús per voler fer-se Déu. Als versos següents, Jesús no corregeix pas els jueus quan diu, “No he dit pas que fos Déu.” Això confirma que, de fet, Jesús afirmava ser Déu quan declarava, “Jo i el Pare som un” (Joan 10:30). Joan 8:58 n’és un altre exemple. Jesús proclamà, “Us ho ben asseguro: des d'abans que Abraham nasqués, jo sóc!” De nou, com a resposta, els jueus arreplegaren pedres i es prepararen per lapidar Jesús (Joan 8:59). Quan Jesús anuncià la Seva identitat en “jo sóc”, representà una aplicació directa del nom de Déu segons l'Antic Testament (Èxode 3:14). Per què voldrien els jueus lapidar a Jesús si no havia dit res que fos blasfèmia, o sigui, si no deia ser Déu?

Joan 1:1 diu que “la Paraula era Déu”. Joan 1:14 diu que “la Paraula es tornà carn”. Això indica clarament que Jesús és Déu en carn. El deixeble Tomàs declarà en relació a Jesús “El meu Senyor i el meu Déu” (Joan 20:28). Jesús no el corregeix. L’apòstol Pau El descriu com a “…del gran Déu i salvador nostre Jesucrist” (Titus 2:13). L’apòstol Pere diu el mateix “…del gran Déu i salvador nostre Jesucrist” (2 Pere 1:1). Déu, el Pare, també és testimoni de la plena identitat de Jesús, “En canvi, del Fill diu: “El teu tron, oh Déu, es manté pels segles dels segles, i el ceptre just és el ceptre del teu Regne". Les profecies de Crist de l’Antic Testament anuncien la seva divinitat, “Per a nosaltres ha nascut un infant, per a nosaltres ens ha donat un fill, i el govern estarà a les seves mans. I se l’anomenarà Meravellós Conseller, Déu Poderós, Pare Etern, Príncep de la Pau".

Per això, C.S. Lewis digué, creient que no és possible l’opció de veure Jesús com a bon professor. Jesús es definí clarament i innegablement com a Déu. Si no és Déu, llavors és un mentider, i per tant no és un profeta, bon professor, o home diví. Amb la intenció d'explicar les paraules de Jesús, els "estudiants" moderns defensen que el "veritable Jesús històric" no va dir totes aquestes coses que la Bíblia Li atribueix. Qui som nosaltres per dubtar de la Paraula de Déu en relació al que Jesús va dir o no va dir? Com pot un “estudiant” dos mil anys després de Jesús conèixer millor el que Jesús va o no va dir que no pas aquells amb qui va viure, que el van servir, que foren ensenyats per Jesús Mateix (Joan 14:26)?

Per què el tema de la veritable identitat de Jesús és tan important? Per què és tan important si Jesús és o no és Déu? La raó més important per la qual Jesús ha de ser Déu és que si Ell no és Déu, la Seva mort no hauria estat suficient per pagar la pena pels pecats de tot el món (1 Joan 2:2). Només Déu podria pagar una pena tan infinita. (Romans 5:8; 2 Corintis 5:21). Jesús havia de ser Déu per poder pagar el nostre deute. Jesús havia de ser un home per poder morir. La salvació només és possible a través de la fe en Jesucrist! La divinitat de Jesús és la raó per la qual Ell és l’únic camí cap a la salvació. És a causa de la divinitat de Jesús que Ell afirmà, “Jo sóc el camí, la veritat i la vida. Ningú no arriba al Pare si no és per mi” (Joan 14:6).

EnglishTornar a la pàgina d’inici del català

Qui és Jesucrist?
© Copyright Got Questions Ministries