settings icon
share icon
Pregunta

Què és un cristià?

Resposta


El Diccionari Webster defineix un cristià com “una persona que professa una creença en Jesús com a Crist o en la religió basada en l'ensenyament de Jesús." Tot i que aquest és un bon punt d'inici per a entendre què és un cristià, com moltes definicions seculars, es queda certament curta a l'hora de comunicar la veritat bíblica sobre què vol dir ser cristià.

La paraula cristià s’empra tres cops al Nou Testament (Fets 11:26; Fets 26:28; 1 Pere 4:16). Els seguidors de Jesucrist s’anomenaren en un primer moment “cristians” a Antioquia (Fets 11:26) perquè la seva creença, activitat i discurs eren iguals que Crist. L'empraven originalment els habitants d'Antioquia com una mena de sobrenom despectiu utilitzat per riure's dels cristians. Significa, literalment, “pertànyer al grup de Crist” o un “partidari o seguidor de Crist", que és molt semblant a la manera com el Diccionari Webster ho defineix.

Malauradament al llarg del temps, la paraula “cristià” ha perdut una bona part del seu significat i s’empra sovint en relació a algú que és religiós o té valors morals alts en comptes d’un seguidor nat i vertader de Jesucrist. Molta gent que no creu ni confia en Jesucrist es considera cristiana simplement perquè van a l'església o perquè viuen en una nació "cristiana". Però anar a l'església, servir aquells menys afortunats que un mateix, o ser una bona persona no ens torna cristians. Tal com digué un cop un evangelista, “Anar a l’església no ens fa cristians de la mateixa manera que anar a cal mecànic no ens torna automòbils". Ser membre d'una església, seguir les misses amb regularitat, i donar almoina per l’obra de l’església no ens fa cristians.

La Bíblia ens ensenya que les bones obres que fem no són prou per fer-nos acceptables a Déu. Titus 3:5 ens diu que “ens ha salvat no per les bones obres que podíem haver fet, sinó pel seu amor, mitjançant el bany regenerador i el poder renovador de l'Esperit Sant”. Per això, un cristià és algú que Déu ha fet renéixer (Joan 3:3, Joan 3:7; 1 Pere 1:23) i que ha posat la seva fe i confiança en Jesucrist. Els Efesis 2:8 ens diuen que és "és per la gràcia que heu estat salvats per mitjà de la fe! I això no ve de vosaltres: és un do de Déu.”. Un vertader cristià és algú que s'ha penedit del seu pecat i ha tingut fe i confiança només en Jesucrist. La seva fe no consisteix en seguir una religió o en un grup de codis morals, o una llista d'obligacions i prohibicions.

Un vertader cristià és una persona que ha tingut fe i confiança en la persona de Jesucrist i en el fet que Ell morí en una creu com a pagament pels pecats i s'erigí de nou el tercer dia per vèncer la mort i donar vida eterna a tots els que cregueren en Ell. Joan 1:12 ens diu: “Però a tots els qui l'han rebut, als qui creuen en el seu nom, els ha concedit de ser fills de Déu”. Un vertader cristià és sens dubte un fill de Déu, una part de la veritable família de Déu, i algú que ha rebut una nova vida en Crist. La marca d'un veritable cristià és l'amor per als altres i l'obediència a la Paraula de Déu (1 Joan 2:4; 1 Joan 2:10).

Heu pres una decisió per Crist a causa del que heu llegit aquí? Si ha estat així, si us plau, feu clic al botó "Avui he acceptat a Crist" de més avall.

EnglishTornar a la pàgina d’inici del català

Què és un cristià?
© Copyright Got Questions Ministries