settings icon
share icon
Pregunta

Ja he posat la meva fe en Jesús... i ara què?

Resposta


Ja he posat la meva fe en Jesús... i ara què?

Enhorabona! Heu pres una decisió determinant! Potser us pregunteu, “I ara què? Com començo el meu viatge amb Déu?” Els cinc passos que se citen més avall us donaran una orientació de la Bíblia. Quan tingueu preguntes sobre el vostre viatge, si us plau visiteu www.GotQuestions.org/catala.

1. Assegureu-vos d’entendre la salvació.

1 Joan 5:13 ens diu, “Us escric aquestes coses a vós que creieu en el nom del Fill de Déu perquè pugueu saber que teniu vida eterna". Déu vol que comprenguem la salvació. Déu vol que tinguem confiança en saber de segur que estem salvats. Breument, repassem els punts clau de la salvació:

(a) Tots hem pecat. Tots hem fet coses desplaents per a Déu (Romans 3:23).

(b) A causa del nostre pecat, ens mereixem ser castigats amb la separació eterna de Déu (Romans 6:23).

(c) Jesús morí a la creu per pagar la pena pels nostres pecats (Romans 5:8; 2 Corintis 5:21). Jesús morí al nostre lloc, rebent el càstig que ens mereixíem. La resurrecció demostrà que la mort de Jesús fou suficient per pagar els nostres pecats.

(d) Déu concedeix perdó i salvació a tots aquells que posen llur fe en Jesús - confiant en la Seva mort com a pagament dels nostres pecats (Joan 3:16; Romans 5:1; Romans 8:1).

Aquest és el missatge de la salvació! Si heu posat la vostra fe en Jesucrist com a vostre Salvador, esteu salvat! Tots els vostres pecats estan perdonats i Déu promet que mai no us deixarà ni us trairà (Romans 8:38-39; Mateu 28:20). Recordeu, la vostra salvació està segura en Jesucrist (Joan 10:28-29). Si confieu només en Jesús com a vostre Salvador, podeu confiar en que romandreu eternament amb Déu al cel!

2. Trobeu una bona església que ensenyi la Bíblia.

No penseu en l’església com a edifici. L’església és la gent. És molt important que els creients en Jesucrist es reuneixin i s’ajudin entre ells. Aquest és un dels principals objectius de l’església. Ara que ja heu posat la vostra fe en Jesucrist, us animem a trobar una església que cregui en la Bíblia de la vostra zona i a parlar amb el pastor. Feu-li saber sobre la vostra nova fe en Jesucrist.

Un segon objectiu de l’església és ensenyar la Bíblia. Podeu aprendre a aplicar els consells de Déu a la vostra vida. Entendre la Bíblia és la clau per viure una vida cristiana potent i satisfactòria. 2 Timoteu 3:16-17 diu, “Tota l'Escriptura és inspirada per Déu i útil per a ensenyar, refutar, corregir i educar en el bé, perquè el qui és home de Déu arribi a la maduresa i estigui sempre a punt per a tota obra bona.”

Un tercer objectiu de l’església és el culte. El culte és agrair a Déu tot el que ha fet! Déu ens ha salvat. Déu ens estima. Déu ens ajuda. Déu ens orienta i ens dirigeix. Com podríem no donar-li les gràcies? Déu és sant, bondadós, estimador, misericordiós, i ple de gràcia. Revelació 4:11 declara, “Ets digne, Senyor Déu nostre, de rebre la glòria, l'honor i el poder, perquè has creat tot l'univers. Quan res no existia, tu vas voler que tot fos creat”.

3. Guardeu temps cada dia per dedicar-lo a Déu.

És molt important que cada dia dediquem temps a Déu. Alguna gent ho anomena “temps de calma”. Altres ho anomenen “devocions”, perquè és un moment en el qual ens dediquem a Déu. Alguns prefereixen dedicar-hi temps al matí, i altres prefereixen els vespres. No és important com li digueu o quan ho feu. El que és important és passar temps regularment amb Déu. Quins fets fan part del nostre moment amb Déu?

(a) Oracions. Plegar és simplement parlar amb Déu. Parleu amb Déu sobre les vostres inquietuds i problemes. Demaneu a Déu que us doni saviesa i orientació. Demaneu a Déu que satisfaci les vostres necessitats. Dieu a Déu quant L'estimeu i quant valoreu tot el que fa per vós. En això consisteixen les oracions.

(b) Llegir la Bíblia. A més d'aprendre la Bíblia a l’església, Escola de Diumenge, i/o estudis bíblics - heu de llegir la Bíblia vosaltres mateixos. La Bíblia conté tot el que us cal per viure una vida cristiana amb èxit. Conté tots els consells de Déu sobre com prendre decisions importants, com conèixer la voluntat de Déu, com ajudar els altres, i com créixer espiritualment. La Bíblia és la Paraula de Déu per a nosaltres. La Bíblia és essencialment un manual d’instruccions sobre Déu, sobre com viure les nostres vides d'una manera plaent per a Ell i satisfactòria per a nosaltres.

4. Tingui relacions amb gent que pugui ajudar-lo espiritualment.

1 Corintis 15:33 en diu: "No us equivoqueu: ‘La mala companyia corromp el bon caràcter.’” La Bíblia és plena d'avisos sobre la influència que la “mala” gent pot tenir sobre nosaltres. Dedicar temps a aquelles persones que s'impliquen en activitats pecadores ens causarà temptacions cap a aquelles activitats. El caràcter d’aquells que ens envolten ens afecta a nosaltres. És per això que és tan important envoltar-nos de persones que estimen el Senyor i que estan compromesos amb Ell.

Intenteu trobar un amic o dos, potser de la vostra església, que us pugui ajudar i animar-vos (Hebreus 3:13; 10:24). Demaneu als vostres amics que us facin responsable en relació al vostre temps lliure, les vostres activitats, i el vostre camí amb Déu. Demaneu si podeu fer el mateix per a ells. Això no significa pas que hàgiu de deixar de costat tots els vostres amics que no coneixen el Senyor Jesús com a llur Salvador. Continueu sent llur amic i estimeu-los. Només heu de fer-los saber que Jesús ha canviat la vostra vida i que no podeu fer tot el que fèieu abans. Demaneu a Déu que us doni oportunitats per compartir Jesús amb els vostres amics.

5. Bategeu-vos.

Molta gent entén malament el baptisme. La paraula “batejar" vol dir submergir en aigua. El baptisme és la manera bíblica de proclamar públicament la vostra nova fe en Crist i el vostre compromís de seguir-Lo. L’acció de submergir-se en aigua il•lustra el fet de ser enterrat amb Crist. L’acció de sortir de l’aigua il•lustra la resurrecció de Crist. Ser batejat és identificar-se amb la mort de Jesús, l’enterrament, i la resurrecció (Romans 6:3-4).

El baptisme no és el que us salvarà. El baptisme no s’endú els vostres pecats. El baptisme és simplement un pas cap a la obediència, la proclamació pública de la vostra fe en Crist per a la salvació. El baptisme és important perquè és un pas d’obediència – declarar públicament la fe en Crist i el vostre compromís amb Ell. Si està preparat per ser batejat, hauria de parlar amb un pastor.

EnglishTornar a la pàgina d’inici del català

Ja he posat la meva fe en Jesús... i ara què?
© Copyright Got Questions Ministries