settings icon
share icon
Pregunta

Jesús és Déu? Jesús va dir algun cop que fos Déu?

Resposta


Jesús mai ha aparegut a la Bíblia dient les paraules exactes “Jo sóc Déu.” Això no significa pas, tanmateix, que Ell no proclamés que fos Déu. Agafeu per exemple les paraules de Jesús en Joan 10:30, "Jo i el Pare som un.” A primera vista, pot no semblar una declaració de ser Déu. Tanmateix, si veiem la reacció dels jueus a la Seva declaració, "no et volem apedregar per cap obra bona, sinó per blasfèmia, perquè tu, que ets un home, et fas Déu" (Joan 10:33). Els jueus entengueren la declaració de Jesús com una declaració de ser Déu. Als versos següents Jesús no corregeix mai els jueus quan diu "No he declarat pas ser Déu”. Això indica que Jesús deia de debò que Ell era Déu declarant, “Jo i el Pare som un” (Joan 10:30). Joan 8:58 n’és un altre exemple. Jesús declarà, "Us ho ben asseguro: des d'abans que Abraham nasqués, jo sóc!" De nou, com a resposta, els jueus arreplegaren pedres en un intent de lapidar Jesús (Joan 8:59). Per què voldrien lapidar els jueus a Jesús si no havia dit res que creguessin ser blasfèmia, com per exemple, declarar ser Déu?

Joan 1:1 diu que “la Paraula era Déu”. Joan 1:14 diu que “la Paraula es tornà carn". Això indica clarament que Jesús és Déu en carn. Fets 20:28 ens diuen “...Sigueu pastors de l’església de Déu, que Ell comprà amb la Seva pròpia sang". Qui comprà l’església amb la Seva pròpia sang? Jesucrist. Els Fets declaren que Déu comprà l’església amb la Seva pròpia sang. Per tant, Jesús és Déu!

El deixeble Tomàs declarà en relació a Jesús “Senyor i el meu Déu” (Joan 20:28). Jesús no el corregeix. Titus 2:13 ens anima a esperar l’arribada del nostre Senyor i Salvador – Jesucrist (vegeu també 2 Pere 1:1). A Hebreus 1:8, el Pare declara sobre Jesús “En canvi, del Fill diu: El teu tron, oh Déu, es manté pels segles dels segles, i el ceptre just és el ceptre del teu Regne."

A la Revelació, un àngel instruí l’Apòstol Joan a resar només a Déu (Revelació 19:10). Diverses vegades a les Escriptures Jesús és adorat (Mateu 2:11, 14:33, 28:9, 17; Lluc 24:52, Joan 9:38). Mai retreu a la gent el fet que L’adorin. Si Jesús no fos Déu, hauria dit a la gent que no L’adorés, tal com va fer l'àngel a la Revelació. Hi ha molts altres versos i passatges de les Escriptures que parlen sobre la divinitat de Jesús.

La raó més important per la qual Jesús ha de ser Déu és que si Ell no és Déu, la Seva mort no hauria estat suficient per pagar la pena pels pecats de tot el món (1 Joan 2:2). Només Déu podria pagar una pena tan infinita. Només Déu podria assumir els pecats del món (2 Corintis 5:21), morir, i ser ressuscitat - demostrant la Seva victòria sobre el pecat i la mort.

EnglishTornar a la pàgina d’inici del català

Jesús és Déu? Jesús va dir algun cop que fos Déu?
© Copyright Got Questions Ministries