settings icon
share icon
Запитання

Як подолати біль через розірвані стосунки?

Відповідь


Ніхто з нас не застрахований від розчарування та болю, особливо після зруйнованих стосунків. Однак у нас як відроджених віруючих є цінний ресурс – Боже Слово, яке може принести розраду та ясність у такій ситуації. Відмова однієї людини від нас не означає, що ми непривабливі. І в наших силах або дозволити цьому впливати на наші почуття та самооцінку, або рухатися вперед, основуючись на чомусь значно надійнішому.

Що це? Для віруючих – це положення у Христі. Коли ми народжені згори, ми прийняті Ним. «Благословенний Бог і Отець Господа нашого Ісуса Христа, що нас у Христі поблагословив усяким благословенням духовним у небесах, так як вибрав у Ньому Він нас перше заложення світу, щоб були перед Ним ми святі й непорочні, у любові, призначивши наперед, щоб нас усиновити для Себе Ісусом Христом, за вподобанням волі Своєї, на хвалу слави благодаті Своєї, якою Він обдарував нас в Улюбленім» (Ефесянам 1:3-6).

Незважаючи на те, що ми недостойні та не можемо заслужити на це (Ефесянам 2:8-9), Господь Ісус Христос благословив нас духовними благословеннями та прийняв до Себе. Це прийняття є Його даром благодаті, і воно перевершує будь-які почуття, які ми можемо мати. Коли ми приймаємо цю істину з вірою, вона стає реальністю в наших серцях і в нашому житті.

Жити під владою власних почуттів – болісно. Ми будемо ранені та розчаровані, тому що живемо у гріховному світі. Те, як ми реагуємо на цей біль і розчарування, або дозволить нам стати сильнішими в нашому житті з Господом, або призведе до того, що ми будемо отримувати травму за травмою. Обидва результати є нашим вибором. Бог допомагає нам долати розчарування – Його підтримка насправді діє. Ми отримуємо Його благодать і розраду, бо покладаємося на Нього. Кожне народжене згори дитя Боже має цілковиту підтримку та благословення у Христі, але це має бути нашим свідомим вибором – користуватися ними. Це схоже на те, як мати мільйон доларів у банку та помирати з голоду через небажання використати ці гроші на придбання їжі.

Як віруючих нас не визначають наші минулі невдачі чи розчарування, або відмова інших людей. Ми названі дітьми Божими, переродженими до нового життя та наділеними всілякими духовними благословеннями, що отримуються в Христі Ісусі. Це є визначальним фактором, коли мова йде про переможне життя. Ми можемо покладатися на власні зусилля або ж жити із силою Святого Духа. Це – наш вибір. Бог дав нам обладунки (Ефесянам 6:11-18), але від нас залежить – зодягатися в них із вірою чи ні.

Тому, будучи Божими дітьми, ми можемо страждати від розчарувань у цьому житті, але як для нащадків Царя вони будуть невеликою втратою. Ви можете претендувати на Божий спадок і з благодаттю продовжувати рухатись уперед. І ми маємо від Господа Ісуса Христа дар прощення (Ефесянам 4:32), яким ми можемо вільно розпоряджатися, прощаючи інших і себе.

English



Повернутися на стартову українську сторінку

Як подолати біль через розірвані стосунки?
Поділитися цією сторінкою: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries