settings icon
share icon
Fråga

Vad är syndabekännelse?

Svar


Syndabekännelsen är en bön som en person ber till Gud när de förstår att de är en syndare och i behov av en frälsare. Att säga syndabekännelsen kommer inte att uträtta något i sig själv. En syndabekännelse har bara någon effekt om den är äkta och representerar vad en person vet, förstår, och tror om deras synd och behov av räddning.

Den första aspekten av en syndabekännelse är att förstå att vi är syndare. Romarbrevet 3:10, ”Det står ju skrivet: Ingen finns som är rättfärdig, ingen enda,” Bibeln gör det klart att vi är alla syndare. Vi är alla syndare och i behov av barmhärtighet och förlåtelse av Gud. (Titus 3:5-7). På grund av vår synd, förtjänar vi evigt straff. (Mattuesevangeliet 25:46) Syndabekännelse är en bön för nåd istället för dom. Det är en önskan om barmhärtighet istället för vrede.

Den andra aspekten av en syndabekännelse är att veta vad Gud har gjort för att gottgöra våra förlorade och syndfulla villkor. Gud blev människa genom Jesus Kristus (Johannesevangeliet 1:1,14) Jesus undervisade oss om Guds sanning och levde ett rättfärdigt och syndfritt liv. (Johannesevangeliet 8:46; 2 Korinthierbrevet 5:21) Sedan dog Jesus på korset i vårt ställe, och tog straffet vi förtjänade. (Romarbrevet 5:8). Jesus uppstod från döden och bevisade Hans vinst över synd, död och helvetet (Koloserbrevet 2:15; 1 Korienthierbrevet kapitel 15). På grund av allt detta, kan våra synder bli förlåtna och få ett evigt hem i Himmeln – om bara vi vill sätta vår tro på Jesus Kristus. Det enda vi behöver göra är att tro att Kristus dog i vårt ställe och uppstod från de döda (Romarbrevet 10:9-10). Vi blir räddade endast genom Guds nåd, och vår tro på Jesus Kristus. Efesierbrevet 2:8, ” Ty av nåd är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det.”

Att säga syndabekännelse är ett enkelt sätt att förkunna att Gud är den du litar på och Jesus Kristus är din frälsare. Det finns inga ”magiska” ord som leder till frälsning. Det är bara genom tro på Jesu död och uppståndelse som kan rädda oss. Om du inser att du är en syndare och är i behov av frälsning genom Jesus Kristus, är en syndabekännelse som du kan be till Gud: ”Gud, jag vet att jag är en syndare. Jag vet att jag förtjänar att ta konsekvensen av min synd. Jag tror på Jesus Kristus som min frälsare. Jag tror att Hans död och uppståndelse ger mig förlåtelse. Jag tror att Jesus och endast Jesus är min personliga Herre och frälsare. Tack Herre, för din räddning och din förlåtelse! Amen.”

Har du blivit kristen p.g.a vad du läst här? Om det är så, var snäll och tryck på knappen ”jag har tagit emot Kristus idag” nedan.

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

Vad är syndabekännelse?
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries