settings icon
share icon
Fråga

Vad kommer att hända enligt profetian om den sista tiden?

Svar


Bibeln har mycket att säga om den sista tiden. Nästan varje bok i Bibeln innehåller profetior om den sista tiden. Att ta alla dessa profetior och organisera dem kan vara svårt. Nedan följer en mycket kort sammanfattning av vad Bibeln förklarar att kommer hända i den sista tiden.

Kristus tar bort alla pånyttfödda troende från jorden i en händelse som kallas uppryckandet (1 Tess 4:13-18; 1 Kor 15:51-54). Vid Kristi domstol, kommer de troende att belönas för sina goda gärningar och trogen tjänst under sin tid på jorden eller förlora belöningarna, men inte evigt liv, i brist på service och lydnad (1 Kor 3: 11-15; 2 Kor 5:10).

Antikrist (vilddjuret) kommer att komma till makten och kommer att underteckna ett förbund med Israel i sju år (Daniel 9:27). Denna tidsperiod på sju år är känd som "vedermödan". Under vedermödan, kommer det att finnas fruktansvärda krig, hungersnöd, farsoter och naturkatastrofer. Gud kommer att låta sin vrede strömma ut mot synd, ondska och ogudaktighet. Vedermödan kommer att omfatta framträdandet av de fyra ryttarna i Uppenbarelseboken, och de sju sigillen, trumpeterna, och skålarnas straff.

Ungefär halvvägs genom de sju åren kommer Antikrist bryta fredsförbundet med Israel och föra krig mot Israel. Antikrist kommer att begå "förödelsens styggelse" och upprätta en bild av sig själv för att bli dyrkad i Jerusalems tempel (Daniel 9:27; 2 Tess 2:3-10), som kommer att ha återuppbyggts. Den andra halvan av vedermödan kallas "den stora vedermödan" (Uppenbarelseboken 7:14) och tiden för Jakobs nöd (Jeremia 30:7).

Vid slutet av den sjuåriga vedermödan, kommer Antikrist att genomföra en sista attack mot Jerusalem, som kulminerar i slaget vid Harmagedon. Jesus Kristus kommer att återvända för att förstöra Antikrist och hans arméer och kasta dem i den brinnande sjön (Uppenbarelseboken 19: 11-21). Kristus kommer sedan binda Satan i avgrunden i 1000 år och han skall styra sitt jordiska rike i tusen år (Uppenbarelseboken 20:1-6).

I slutet av de tusen åren kommer Satan att släppas, besegras igen, och sedan kastas i den brinnande sjön (Uppenbarelseboken 20:7-10) för evigt. Kristus kommer sen döma alla otrogna (Uppenbarelseboken 20:10-15), vid den stora vita tronen, kasta dem alla i sjön av eld. Kristus kommer sedan att skapa en ny himmel och en ny jord och det nya Jerusalem den eviga boningen för de troende. Det blir ingen mer synd, sorg eller död (Uppenbarelseboken 21-22).

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

Vad kommer att hända enligt profetian om den sista tiden?"
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries