settings icon
share icon
Fråga

Hur får jag det rätt ställt med Gud?

Svar


För att få det “rätt” ställt med Gud, måste vi först förstå vad som är “fel”. Svaret är synd. “Ingen finns, som gör vad gott är, det finns ingen enda” (Psaltaren 14:3). Vi har gått emot Guds bud; “Vi gick alla vilse som får” (Jesaja 53:6).

Den dåliga nyheten är att straffet för synd är död. “Den som syndar, ska dö” (Hesekiel 18:4). Den goda nyheten är att en älskande Gud har lett oss till frälsning. Jesus påstod att Hans mål var “att söka efter det som var förlorat och rädda det” (Lukasevangeliet 19:10), och Han uttalade Hans uppdrag när Han dog på korset med orden, “Det är fullbordat” (Johannesevangelium 19:30).

Att ha en relation med Gud börjar med att erkänna sin synd. Efter det kommer ett ödmjuk bekänande av synd till Gud (Jesaja 57:15) och ett avgörande beslut om att överge synden. “Hjärtats tro leder till rättfärdighet och munnens bekännelse till räddning” (Romarbrevet 10:10).

Anger från synden måste vara komma genom tro. Mer specefikt, tron på att Jesu offrande död och mirakulösa uppståndelse som kvalificerade Honom till att bli din frälsare. “Ty om du med din mun bekänner att Jesus är herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli räddad” (Rommarbrevet 10:9). Det finns många andra verser talar om trons nödvändighet, t.ex. Johannesevangelium 20:27; Apostlagärningarna 16:31; Galaterbrevet 2:16; 3:11, 26; och efesierbrevet 2:8.

Att få det rätt ställt med Gud ligger som ditt ansvar efter vad Gud har gjort på din bekostnad. Han sände Frälsaren, Han tog bort din synd (Johannesevangliet 1:29), och Han erbjuder dig löftet: “var och en som åkallar mitt namn skall bli räddad” (Apostlagärningarna 2:21).

En vacker illustration av ansvar och förlåtelse är liknelsen av den förlorade sonen (Lukasevangeliumet 15:11-32). Den yngre sonen slösade bort hans faders förmögenhet i skamlig synd (vers 13). När han ångrade sig, bestämde han sig för att återvända hem (vers 18). Han antog att han aldrig skulle bli sedd som faders son längre (vers 19) men han hade fel. Fadern älskade den återvände sonen som aldrig förr (vers 20). Allt var förlåtet, och festen började (vers 24).

Gud är god och håller sina löften, och det inkluderar löftet om förlåtelse. “När de rättfärdiga ropar, då hör Herren och radar dem ur all deras nöd” (Psaltaren 34:18).

Om du vill få det rätt ställt med Gud, är här ett exempel på en bön. Kom ihåg att den här bönen eller någon annan bön inte kan rädda dig. Det är bara genom att lita och tro att Kristus kan rädda dig från din synd. Den här bönen är ett enkelt sätt att uttrycka din tro på Gud och tacka Honom för Hans löfte om räddning. “Gud, jag vet att jag har syndat mot dig och jag förtjänar mitt straff. Men Jesus Kristus tog straffet som jag förtjänar så att jag genom tro på Honom kan bli förlåten. Jag vänder mig bort från synden och sätter min tilltro på Din räddning, Tack för Din underbara nåd och förlåtelse – gåvan om ett evigt liv! Amen!”

Har du blivit kristen p.g.a vad du läst här? Om det är så, var snäll och tryck på knappen ”jag har tagit emot Kristus idag” nedan.

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

Hur får jag det rätt ställt med Gud?
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries