settings icon
share icon
Fråga

Vad innebär det att acceptera Jesus som din personliga Frälsare?

Svar


Har du någon gång accepterat Jesus Kristus som din personliga frälsare? Före du svarar, låt mig förklara frågan. För att fullt ut förstå frågan måste du först förstå "Jesus Kristus," "personlig" och "Frälsare."

Vem är Jesus Kristus? Många människor har uppfattat Jesus Kristus som en bra människa, fantastisk lärare, eller till och med en profet från Gud. Dessa saker är ju sanna om Jesus, men de förklarar inte vem han verkligen är. Bibeln berättar för oss att Jesus är Guds kött, Gud blev människa (se Johannesevangeliet 1:1,14). Gud kom till jorden för att lära oss, hela oss, tillrättavisa oss, förlåta oss – och dö för oss! Jesus Kristus är Gud, Skaparen, vår Herre. Har du accepterat denna Jesus?

Vad är en Frälsare och varför behöver vi en Frälsare? Bibeln säger att vi alla har syndat, vi har alla begått onda gärningar (Romarbrevet 3:10-18). På grund av vår synd, förtjänar vi Guds vrede och straff. Det enda tillräckliga straffet för synd mot en evig och allsmäktig Gud är ett evigt straff (Romarbrevet 6:23; Uppenbarelseboken 20:11-15). Det är därför vi behöver en Frälsare!

Jesus Kristus, kom till jorden och dog i vårt ställe. Jesus död, som Guds kött, var en evig betalning för våra synder (2 Korinthierbrevet 5:21). Jesus dog för att ta straffet för våra synder (Romarbrevet 5:8). Jesus betalde priset så att vi inte behöver göra det. Jesus återuppståndelse från de döda bevisar att Hans död var tillräckligt för att betala straffet för våra synder. Det är därför Jesus är den enda frälsaren (Johannes 14:6; Apostlagärningarna 4:12)! Litar du på Jesus som din frälsare?

Är Jesus din "personliga" Frälsare? Många människor ser Kristendom som att gå till Kyrkan, utföra ritualer, inte begå vissa synder. Det är inte Kristendom. Verklig Kristendom är en personlig relation med Jesus Kristus. Att acceptera Jesus som din personliga Frälsare betyder att du lägger din tro på Honom och förlitar dig på Honom. Ingen blir Frälst genom andras tro. Ingen blir förlåten genom att göra vissa gärningar. Det enda sättet att bli frälst är att acceptera Jesus som din Frälsare, lita på Hans död som betalning för dina synder, och Hans återuppståndelse som garanti för evigt liv (Johannes 3:16). Är Jesus din personliga Frälsare?

Om du vill tro på Jesus Kristus som din frälsare, säg följande ord till Gud. Att säga dessa ord kommer inte rädda dig, däremot att visa tillit till Jesus! Denna bön är bara ett sätt att uttrycka för Gud din tro på Honom och tacka Honom för att Han ger dig frälsningen. "Gud, Jag vet att jag har syndat mot Dig och förtjänar bestraffning. Men Jesus Kristus tog straffet jag förtjänade så att jag kan bli förlåten genom att tro på Honom. Jag vänder mig bort från min synd och lägger min förtröstan i Dig för frälsning. Tack för Din underbara nåd och förlåtelse – gåvan av evigt liv! Amen!"

Har du blivit kristen p.g.a vad du läst här? Om det är så, var snäll och tryck på knappen ”jag har tagit emot Kristus idag” nedan.

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

Vad innebär det att acceptera Jesus som din personliga Frälsare?
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries