settings icon
share icon
Fråga

Vilka är de nya himlarna och den nya Jorden?

Svar


Många människor missuppfattar vad himlen verkligen är. Uppenbarelseboken kapitel 21-22 ger oss en detaljerad bild av de nya himlar och den nya jorden. Efter händelserna i den sista tiden, kommer de nuvarande himlarna och jorden tas bort och ersättas med de nya himlar och en ny jord. Den eviga boningen för de troende kommer att bli den nya jorden. Den nya jorden är "himlen" som vi kommer att tillbringa evigheten i. Det är den nya jorden där det nya Jerusalem, den himmelska staden, kommer att placeras. Det är på den nya jorden där pärleporten och gator av guld kommer att existera.

Himlen, den nya jorden, är en fysisk plats där vi kommer att bo med förhärligade fysiska kroppar (1 Kor 15:35-58). Konceptet att himlen är "i molnen" är obiblisk. Konceptet att vi kommer att vara "andar som flyter runt i himlen" är också obiblisk. Himlen de troende kommer att uppleva, kommer att bli en ny och perfekt planet som vi kommer att bo på. Den nya jorden kommer att vara fri från synd, ondska, sjukdom, lidande och död. Den kommer sannolikt att likna vår nuvarande jord eller kanske till och med en återskapad version av vår nuvarande jord, men utan syndens förbannelse.

Hur är det med nya himlar? Det är viktigt att komma ihåg att förr så avses "himlen" som skyarna och yttre rymden, liksom det rike där Gud bor. Så när Uppenbarelseboken 21:1 refererar till de nya himlarna, är det sannolikt att det indikerar att hela universum kommer att skapas, en ny jord, nya himmel, en ny yttre rymd. Det verkar som om Guds himmel också kommer att återskapas för att ge allt i universum en "nystart" fysiskt eller andligt. Kommer vi att få tillgång till de nya himlarna i evigheten? Möjligen, men vi kommer att behöva vänta på att ta reda på det. Må vi alla tillåta att Guds Ord formar vår uppfattning om himlen.

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

Vilka är de nya himlarna och den nya Jorden?"
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries