settings icon
share icon
Fråga

Finns helvetet på riktigt? Är helvetet evigt?

Svar


Det är intressant att en mycket högre andel av befolkningen tror på existensen av himlen än tror på existensen av helvetet. Enligt Bibeln är dock helvetet lika verkligt som himlen. Bibeln skriver klart och tydligt att helvetet är en verklig plats som de onda/otrogna skickas till efter döden. Vi har alla syndat mot Gud (Rom 3:23). Det rättmätiga straffet för att synden är döden (Romarbrevet 6:23). Eftersom alla våra synder i slutändan är mot Gud (Ps 51:4), och eftersom Gud är en oändlig och evig varelse så måste straffet för synden, döden, vara oändlig och evig. Helvetet är oändligt och den eviga döden som vi har förtjänat på grund av vår synd.

Straffet för de ogudaktiga döda i helvetet beskrivs igenom hela Skriften som "evig eld" (Matt 25:41), "outsläcklig eld" (Matt 3:12), "skam och evig förakt" (Daniel 12:2), en plats där "elden icke utsläckes" (Mark 9:44-49), en plats för "plåga" och "eld" (Luk 16:23-24), "evig undergång" (2 Tess 1:9), en plats där "röken från plåga stiger i evigheters evighet" (Upp 14:10-11), och en "sjö av eld och svavel", där de onda "plågas dag och natt i evigheters evighet" (Upp 20:10).

Straffet för de ogudaktiga i helvetet är lika oändligt som saligheten för de rättfärdiga i himlen. Jesus anger själv att straffet i helvetet är lika evigt som livet i himlen (Matt 25:46). De ogudaktiga är alltid föremål för Guds raseri och vrede. De i helvetet kommer att erkänna den perfekta rättvisan hos Guds (Ps 76:10). De som är i helvetet vet att deras straff är rättvist och att de har enbart dem själva att skylla (Mos 32:3-5). Ja, helvetet är verkligt. Ja, helvetet är en plats av plåga och straff som varar för evigt och utan slut. Prisa Gud att genom Jesus så kan vi undkomma detta eviga öde (Joh 3:16, 18, 36).

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

Finns helvetet på riktigt? Är helvetet evigt?"
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries