settings icon
share icon
Fråga

Är det rätt för en kristen att dejta eller gifta sig med en icke-kristen?

Svar


För en kristen är det oklokt att dejta en icke-kristen och att gifta sig med en är inte ett acceptabelt alternativ. Andra Korintierbrevet 6:14 manar oss att inte "gå i omaka par" med en som inte tror. Bildspråket handlar om två oförenliga oxar som delar samma ok. I stället för att arbeta tillsammans för att dra lasten, motarbetar de varandra. Fastän detta stycke inte specifikt talar om äktenskap, har det definitivt konsekvenser för äktenskap.

Sammanhanget fortsätter med att säga att det inte finns någon harmoni mellan Kristus och Belial (Satan). Det kan inte finnas någon andlig harmoni i ett äktenskap mellan en kristen och en icke kristen. Paulus fortsätter med att påminna troende att de är en boning för den Helige Ande, som lever i deras frälsta hjärtan (2 Korintierbrevet 6:15-17). På grund av det ska de vara åtskilda från världen – i världen, men inte av världen – och ingenstans är det viktigare än i livets mest intima förhållande – äktenskapet.

Bibeln säger också: "Låt er inte föras vilse. Dåligt sällskap fördärvar goda vanor." (1 Korintierbrevet 15:33). Att ha någon form av intim relation med en icke troende kan snabbt förvandlas till något som är ett hinder för din vandring med Kristus. Vi är kallade att vara trons vittnen för de förlorade, inte vara intima med dem.

Det är inget fel med att bygga starka vänskapsförhållanden med icke troende, men längre än så bör det inte gå. Om du dejtar en icke troende, vilken kommer då din prioritet att vara, romantik eller att vinna en själ för Kristus? Om du skulle vara gift med en icke troende, hur skulle ni två kunna finna en andlig intimitet i ert äktenskap?

Hur kan ett starkt äktenskap byggas och underhållas om ni inte är överens om den mest avgörande frågan i universum—Herren Jesus Kristus?

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

Är det rätt för en kristen att dejta eller gifta sig med en icke-kristen?"
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries