settings icon
share icon
Fråga

En gång räddad, alltid räddad?

Svar


En gång var en person räddad, är den alltid räddade då? När folk lär känna Kristus som deras frälsare, får de en relation med Gud som garanterar deras räddning och evig säkerhet. Många verser i bibeln påstår detta fakta. (a) Romarbrevet 8:30 påstår, "Dem han i förväg har utsett har han också kallat, och dem han har kallat har han också gjort rättfärdiga, och dem han har gjort rättfärdiga, dem har han också skänkt sin härlighet." De här verserna berättar för oss att från den stund som Gud valde oss, är det som om att vi är strålande i Hans i himlen. Det finns inte något som kan hindra en troende från att en dag få vara I Guds närvaro. En gång blir en person berättigad hans räddning. Han är försäkrad som om han redan är i himmeln.

(b) Paulus frågar två avgörande frågor i romarbrevet 8:33-34 "Vem kan anklaga Guds utvalda? Gud frikänner, vem kan då fälla? Kristus är den som har dött och därtill den som har uppväckts och sitter på Guds högra sida och vädjar för oss.” Vem kommer att anklaga Gud för Hans val? Ingen, för att Kristus är vår förespråkare. Vem kommer att döma oss? Ingen, för att Kristus, den enda som dog för oss, är den enda som dömer. Vi har både Advokaten och domaren som vår frälsare.

(c) Troende är födda på nytt (pånyttfödda) när de tror (Johannesevangeliet 3:3; Titus 3:5). För en kristen ska förlora hans frälsning, måste han vara Opånyttfödd. Bibeln ger oss inga bevis att den nya födelsen kan tass bort. (d) Den heliga Anden bor hos alla troende (14:17; Romarbrevet 8:9) och döper all troende in I Kristi kropp (1 Korintierbrevet 12:13). För en kristen inte ska bli räddad, måste han bli “Opånyttfödd” och avskiljas från Kristi kropp.

(e) Johannesevangeliet 3:15 påstår att den som tror på Jesus Kristus kommer ”ha ett evigt liv.” Om du tror på Kristus idag och har ett evigt liv, men förlorar det imorgon, då var det aldrig ”evigt”. Följaktligen, om du förlorar din frälsning, blir löftet om ett evigt liv i bibeln fel. (f) Nu till det mest avgörande argumentet, Jag tror att skriften säger det bäst själv, " Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller andemakter, varken något som finns eller något som kommer, varken krafter i höjden eller krafter i djupet eller något annat i skapelsen skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår herre” (Romarbrevet 8:38-39). Kom ihåg den samme Guden som räddade dig är den samme Guden som kommer att bevara dig. En gång räddad, alltid räddad. Vår frälsning är den mest definitiva för evig säkerhet!

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

En gång räddad, alltid räddad?
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries