settings icon
share icon
Fråga

Är evig säkerhet biblisk?

Svar


När man är känna Kristus som ens frälsare, medför det att man har en relation med Gud som garanterar en evig säkerhet. Judasbrevet 24:1-2 uttrycker, ”Från Judas, Jesu Kristi tjänare, Jakobs bror, till de kallade som är älskade av Gud fadern och bevarade åt Jesus Kristus. Barmhärtighet, frid och kärlek åt er i allt rikare mått.” Guds makt och kraft kan hålla troende från att falla. Det är upp till Honom, inte oss, att ge oss själva till Hans strålande närvaro. Vår eviga säkerhet är resultatet av att Gud behåller oss, inte att vi underhåller vår egen frälsning.

Herren Jesus Kristus proklamerade, "Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå under, och ingen skall rycka dem ur min hand. Vad min fader har gett mig är större än allt annat, och ingen kan rycka det ur min faders hand” (Johannesevangeliet 10:28-29b). Både Jesus och fadern har bestämt hållit fast oss i hans hand. Vem kunde separera oss från taget från både Fadern och Sonen?

Efesierbrevet 4:30 berättar för oss att troende är “Gör inte Guds heliga ande bedrövad, den är sigillet som utlovar frihetens dag åt er.” Om troende inte hade evig säkerhet kunde inte löften om friköpande från synden inte heller vara sant. Johannesevangeliet 3:15-16 säger att den som tro på Jesus Kristus kommer “ha evigt liv.” Om en person var lovad evigt liv, men sen har tagits ifrån var det aldrig ”evigt” till en början. Om evig säkerhet inte är sant, är löftena om evigt liv i bibeln inte heller sanna.

Det kraftfullaste argumentet för evig säkerhet är Romarbrevet 8:38-39, "Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller andemakter, varken något som finns eller något som kommer, varken krafter i höjden eller krafter i djupet eller något annat i skapelsen skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår herre.” Vår eviga säkerhet är baserad på Guds kärlek till dem som Han har löst ut. Vår eviga säkerhet är ägt av Kristus, löftet genom Fadern, och försluten av den helige Anden.

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

Är evig säkerhet biblisk?
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries