settings icon
share icon
Fråga

Vad är det bästa sättet att evangelisera för någon som är i en sekt eller falsk religion?

Svar


Det viktigaste vi kan göra för dem som deltar i kulter/sekter eller falska religioner är be för dem.

Vi behöver be att Gud ändrar deras hjärtan och öppnar deras ögon för sanningen (2 Korintierbrevet 4:4). Vi behöver be att Gud ska övertyga dem om deras behov av frälsning genom Jesus Kristus (Johannes 3:16). Utan Guds kraft och övertygelse genom den Helige Ande, kommer vi aldrig att lyckas övertyga någon om sanningen (Johannes 16:7-11).

Vi måste också leva ett gudfruktigt kristet liv, så att de som sitter fast i sekter och falska religioner kan se förändringen Gud har gjort i våra egna liv (1 Petrus 3:1-2). Vi behöver be om vishet om hur vi kan vittna för dem på rätt sätt (Jakob 1:5). Mitt i allt detta, måste vi även vara modiga och sprida evangelium. Vi är kallade att förkunna budskapet om frälsning genom Jesus Kristus (Romarbrevet 10:9-10). Vi måste alltid vara beredda att försvara vår tro (1 Petrus 3:15), men vi måste göra det med kärlek och respekt. Vi kan förkunna läran korrekt, vinna kriget med ord och ändå missa vårt mål genom en attityd av aggression och överlägsenhet.

I slutändan måste vi lämna frälsningen av dem som vi vittnat för i Guds händer. Det är bara Guds kraft och nåd som räddar människor, inte våra ansträngningar. Även om det är bra och klokt att vara beredd att ge ett kraftfullt försvar och ha kunskap om falska föreställningar, kommer ingen av dessa saker resultera i omvändelse av dem som sitter fast i sekters och falska religioners lögner.

Det bästa vi kan göra är att be för dem, vittna för dem genom att leva ett kristet liv inför dem, lita på att den Helige Ande kommer att göra arbetet att dra dem till sig, övertyga dem och leda dem till omvändelse.

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

Vad är det bästa sättet att evangelisera för någon som är i en sekt eller falsk religion?"
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries