Vad säger Bibeln om dejter/uppvaktning?


Fråga: Vad säger Bibeln om dejter/uppvaktning?

Svar:
Även om orden "uppvaktning" och "dejter" inte finns i Bibeln, finns det några principer som de kristna kan använda för tiden föra äktenskapet. Det första är att vi måste skilja oss från världens syn på dejting eftersom Guds sätt är annorlunda än världens (2 Petr 2:20). Medan världens uppfattning kan vara att dejta runt så mycket som vi vill, är det viktigt att upptäcka karaktären av en person innan något åtagande till honom eller henne görs. Vi bör ta reda på om personen har blivit född på nytt i Kristi Ande (Joh 3:3-8) och om han eller hon har samma önskan mot att likna Kristus (Filip 2:5). Det yttersta målet för dejting eller uppvaktning är att hitta en livspartner. Bibeln talar om för oss att, som kristen bör vi inte gifta oss med en otrogen (2 Kor 6:14-15) eftersom det skulle försvaga vår relation med Kristus och äventyra vår moral och normer.

När man är i en relation, oavsett dejting eller uppvaktning, är det viktigt att komma ihåg att älska Herren över allt annat (Matt 10:37). Att säga eller tro att en annan person är "allt" eller det viktigaste i ens liv är avgudadyrkan, vilket är synd (Gal 5:20; Kol 3:5). Dessutom ska vi inte befläcka våra kroppar genom att ha sex före äktenskapet (1 Kor 6:9, 13; 2 Tim 2:22). Otukt är en synd, inte bara mot Gud utan mot våra egna kroppar (1 Kor 6:18). Det är viktigt att älska och hedra andra som vi älskar oss själva (Rom 12:9-10), och det är även sant för en uppvaktning eller dejting relation. Oavsett om man dejtar eller uppvaktar, är det bästa sättet för en säker grund för ett äktenskap att följa dessa bibliska principer.

Det är ett av de viktigaste besluten som vi någonsin kommer att göra, eftersom när två människor gifter sig, håller de sig till varandra och blir ett kött i en relation som Gud anser vara permanent och okrossbart (1 Mos 2:24; Matt 19:5).

English
Återvänd till den svenska hemsidan

Vad säger Bibeln om dejter/uppvaktning?"

Ta reda på hur man ...

Tillbringa evigheten med GudFå förlåtelse från Gud