settings icon
share icon
Fråga

Vad innebär det att be i Jesu namn?

Svar


Bön i Jesu namn lärs ut i Johannes 14:13-14, "Och vad ni än ber om i mitt namn ska jag göra, för att Fadern ska bli förhärligad i Sonen. Om ni ber om något i mitt namn, ska jag göra det." Några tillämpar denna vers på ett felaktigt sätt genom att använda "i Jesu namn" i slutet av en bön för att se till att det som efterfrågas ska beviljas av Gud. Detta behandlar orden "i Jesu namn" som en magisk formel. Denna handling är helt obiblisk.

Att be i Jesu namn betyder att vi ber i hans auktoritet och ber Gud Fadern att agera på våra böner eftersom vi kommer i hans Son Jesus namn. Att be i Jesu namn betyder samma sak som att be i enlighet med Guds vilja, "Och den tilliten har vi till honom, att om vi ber om något efter hans vilja så hör han oss. Och om vi vet att han hör oss vad vi än ber om, då vet vi också att vi redan har det vi bett honom om," (1 Joh 5:14-15). Att be i Jesu namn är att be om saker som kommer att ära och förhärliga Jesus.

Att säga "i Jesu namn" i slutet av en bön är inte en magisk formel. Om det vi ber om eller säger i bönen inte är för Guds ära och enligt hans vilja är det meningslöst att säga "i Jesu namn". Att verkligen be i Jesu namn och för hans härlighet är vad som är viktigt, inte fästa vissa ord i slutet av en bön. Det är inte orden i bönen som spelar roll utan syftet bakom bönen. Att be om saker som är i överensstämmelse med Guds vilja är kärnan i att be i Jesu namn.

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

Vad innebär det att be i Jesu namn?"
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries