settings icon
share icon
Fråga

Vad innebär det att be i Jesu namn?

Svar


Bön i Jesu namn lärs ut i Johannesevangeliet 14:13-14, SRB16, "Och vad ni än ber om i mitt namn, det ska jag göra, för att Fadern ska bli förhärligad i Sonen. Om ni ber om något i mitt namn, ska jag göra det.” En del använder den här versen felaktigt och tror att att säga "i Jesu namn" i slutet av en bön resulterar i att Gud alltid ger det som efterfrågas. Detta är i huvudsak att behandla orden "i Jesu namn" som en magisk formel. Detta är helt obibliskt.

Att be i Jesu namn betyder att be med Hans auktoritet och be Gud Fadern att agera på våra böner eftersom vi kommer i hans Sons, Jesu, namn. Att be i Jesu namn betyder samma sak som att be enligt Guds vilja, "Detta är den förtröstan som vi har till honom, att om vi ber om något efter hans vilja, så hör han oss. Och om vi vet att han hör oss vad vi än ber om, så vet vi att vi har det som vi bett honom om.” (1 Johannesbrevet 5:14-15, SRB16). Att be i Jesu namn är att be om saker som kommer att ära och förhärliga Jesus.

Att säga "i Jesu namn" i slutet av en bön är inte en magisk formel. Om det vi ber om eller säger i bönen inte är till Guds ära och enligt hans vilja, är det meningslöst att säga "i Jesu namn". Att verkligen be i Jesu namn och till hans ära är det viktiga, inte att lägga till vissa ord i slutet av en bön. Det är inte orden i bönen som spelar roll, utan syftet med bönen. Att be för saker som är i överensstämmelse med Guds vilja är kärnan i att be i Jesu namn.

English



Återvänd till den svenska hemsidan

Vad innebär det att be i Jesu namn?"
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries