settings icon
share icon
Fråga

Hur vet jag vad min andliga gåva är?

Svar


Det finns ingen magisk formel eller definitivt test som kan berätta exakt vad våra andliga gåvor är. Den Helige Ande fördelar åt var och en särskilt efter sin vilja (1 Kor 12:7-11). Ett vanligt problem för kristna är frestelsen att fastna i det vi upplever vara vår andliga gåva så att vi bara försöker tjäna Gud i det område där vi känner att vi har blivit begåvade. Det är inte så de andliga gåvorna fungerar. Gud kallar oss att lydigt tjäna honom i allt. Han kommer att utrusta oss med vilken eller vilka gåvor vi än behöver för att utföra uppgifter han kallar oss till.

Att identifiera vår andliga begåvning kan åstadkommas på olika sätt. Bekräftelse från andra kan ge ljus åt vår andliga begåvning. Andra människor som ser oss tjäna Herren kan ofta identifiera en andlig gåva i oss som vi kanske tar för given eller inte känner igen. Bön är också viktigt. Den enda person som vet exakt hur vi är andligt begåvade är gåvogivaren själv – den Helige Ande. Vi kan be Gud visa oss hur vi är begåvade för att bättre kunna använda våra andliga gåvor till hans ära.

Gud kallar en del att vara lärare och ger dem gåvan att undervisa. Gud kallar somliga att vara tjänare och välsignar dem med gåvan att vara tjänare (Ef 3:7). Men att ana eller känna till vår andliga gåva ursäktar oss inte från att tjäna Gud på andra områden än vår gåva. Är det då nyttigt att veta vilka andliga gåvor Gud har gett oss? Det kan det säkert vara. Är det fel att fokusera så mycket på andliga gåvor att vi missar andra möjligheter att tjäna Gud? Ja. Om vi längtar efter att bli använda av Gud, kommer han att utrusta oss med de andliga gåvor vi behöver.

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

Hur vet jag vad min andliga gåva är?
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries