settings icon
share icon
Fråga

Vilken religion är rätt för mig?

Svar


Snabbmatsrestauranger lockar oss genom att låta oss beställa vår mat exakt som vi vill ha den. Några kaféer skryter med att ha hundra olika smaker och variationer på kaffe. Även när det gäller köpa hus eller bilar, vi får se en med alla möjligheter och särdrag som vi önskar. Vi lever inte längre i en choklad, vanilj och jordgubbsvärld, Valet är kung! Du kan få reda på allt som du stämmer överens med din personlighet, vad du gillar och behöver.

Hur funkar det då med en religion som är rätt för dig? Vad sägs om en religion utan skuld, som inte beordrar, och som inte är full med besvärligheter om vad man får göra och inte göra? Finns den där ute, precis som jag har beskrivit den? Är religion något att välja precis som vilken smak man vill ha på sin glass?

Det finns många röster som tävlar om din uppmärksamhet, varför då bry sig om Jesus, Muhammad eller Buddha, Charles Taze Russell, eller Joseph Smith? När allt kommer omkring leder inte alla vägar till Himmeln? Är inte alla religioner i grunden det samma? Sanningen är att alla religioner inte leder till himmeln precis som att alla vägar inte leder till Stockholm.

Endast Jesus talar om Guds auktoritet därför att endast Jesus övervann döden. Muhammed, Buddha, och alla de andra multnar i deras gravar, men Jesus, med Guds kraft, uppstod från sin grav tre dagar efter sin död på ett fruktansvärt romerskt kors. Den med makt över det döda förtjänar vår uppmärksamhet. Den med makten över det döda förtjänar att bli hörd.

Bevisen som stöder Jesu uppståndelse är överväldigande. För det första, så fanns det mer än fem hundra ögon vittnen på Jesu uppståndelse. Det är många ögonvittnen. Fem hundra röster kan inte bli ignorerade. Det fanns en tom grav; Jesu motståndare kunde lätt ha stoppat ryktet om uppståndelsen genom att visa hans döda kropp för människorna. Men det fanns ingen kropp att visa. Graven var tom! Kunde lärljungarna ha stulit Hans kropp? Knappast. För att hindra den tänkbara möjligheten, hade Jesu grav vakter vid graven. Hans närmsta medföljare hade flytt i fruktan av Hans kortfästelse. Det är oerhört osannolikt att de lågutbildade, rädda fiskarna skulle ha gått emot vältränade, profisionella soldater. Helt enkelt kan inte Jesu uppståndelse bli bortförklarad.

Ännu en gång, den som har makt över döden förtjänar att bli hörd. Jesus bevisade sin makt över döden, därför måste vi lyssna på det Han säger. Jesus påstår sig vara den enda vägen till räddning (Johannesevangeliet 14:6). Han är inte en väg; Han är inte många vägar, men Jesus är vägen.

Jesus säger, ”Den lätta bördan, Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag skall skänka er vila.” (Mattuesevangliet 11.28) Det här är en hård värld och livet är svårt. De flesta av oss har kämpat med blod, svett och tårar, eller hur? Vad vill du då ha? Återupprättelse eller religion? En levande frälsare eller en av de många döda “profeterna”? En betydelsefull relation eller tomma ritualer? Jesus är inte ett val—Han är valet!

Om du vill ha en ”sann relation” med Gud, säg då följande ord till Gud. Att säga dessa ord kommer inte att rädda dig, däremot måste du lita på Jesus! Gud, Jag vet att jag har syndat mot Dig och förtjänar bestraffning. Men Jesus Kristus tog straffet jag förtjänade så att jag kan bli förlåten genom att tro på Honom. Jag vänder mig bort från min synd och lägger min förtröstan i Dig för Din frälsning. Tack för Din underbara nåd och förlåtelse – gåvan av evigt liv! Amen!"

Har du blivit kristen p.g.a vad du läst här? Om det är så, var snäll och tryck på knappen ”jag har tagit emot Kristus idag” nedan.

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

Vilken religion är rätt för mig?
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries