settings icon
share icon
Fråga

Ger Gud fortfarande visioner till människor idag?

Svar


Kan Gud ge visioner till människor idag? ja! Ger Gud visioner till människor idag? Eventuellt. Ska vi förvänta oss att visioner är en vanlig händelse? Nej. Som det står i Bibeln talade Gud till människor många gånger med hjälp av syner. Exempel är Josef - Jakobs son, Josef - Marias man, Salomo, Jesaja, Hesekiel, Daniel, Petrus och Paulus. Profeten Joel förutspådde ett utflöde av syner, och detta bekräftades av aposteln Petrus i Apostlagärningarna kapitel 2. Det är viktigt att notera att skillnaden mellan en syn och en dröm är att en syn ges när en person är vaken medan en dröm ges när en person sover.

I en del delar av världen verkar Gud använda visioner och drömmar i större utsträckning. I områden där det finns lite eller inget evangeliebudskap tillgängligt, och där människor inte har biblar, tar Gud sitt budskap till människor direkt genom drömmar och visioner. Detta är helt i linje med det bibliska exemplet på visioner som ofta användes av Gud för att uppenbara sanningen för människor i kristendomens tidiga dagar. Om Gud vill förmedla sitt budskap till en person, kan han använda alla medel som han finner nödvändiga – en missionär, en ängel, en vision eller en dröm. Naturligtvis har Gud också förmågan att ge visioner där evangeliets budskap redan är lättillgängligt. Det finns ingen gräns för vad Gud kan göra.

Samtidigt måste vi vara försiktiga när det gäller visioner och tolkning av visioner. Vi måste komma ihåg att Bibeln är fullständig, och den berättar allt vi behöver veta. Den viktiga sanningen är att om Gud ger en vision, är den i full överensstämmelse med vad han redan har uppenbarat i sitt ord, Bibeln. Visioner får aldrig ges samma eller större auktoritet än Guds ord. Guds ord är den högsta auktoriteten för kristen tro och praktik. Om du tror att du har haft en vision och känner att Gud kanske gav den till dig, undersök då Guds ord under bön och se till att din vision stämmer överens med Skriften. Fundera sedan under bön vad Gud vill att du ska göra som svar på synen (Jakob 1:5). Gud skulle inte ge en vision till en person och sedan hålla innebörden av visionen dold. I Skriften, närhelst en person frågade Gud om innebörden av en vision, såg Gud till att den förklarades för personen (Daniel 8:15-17).

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

Ger Gud fortfarande visioner till människor idag?"
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries