settings icon
share icon
Fråga

Har Gud fortfarande ge visioner till människor i dag bör troende förvänta visioner att vara en del av sin kristna erfarenhet?

Svar


Kan Gud ge visioner till människor i dag? Ja! Har Gud gett visioner till människor i dag? Möjligen. Ska vi förvänta oss att visioner är en vanlig händelse? Nej. Som i Bibeln, talade Gud till människor många gånger med hjälp av visioner. Exempel på detta är Joseph, son till Jakob; Josef, Marias man; Solomon; Jesaja; Hes; Daniel; Petrus; och Paulus. Profeten Joel förutspådde en ström av visioner, och detta bekräftades av aposteln Petrus i Apostlagärningarna kapitel 2.

Det är viktigt att notera att skillnaden mellan en vision och en dröm är att en vision ges när en person är vaken när en dröm ges när en person sover.

I många delar av världen, verkar Gud att använda visioner och drömmar i stor utsträckning. I områden där det finns lite eller ingen av evangeliets budskap tillgängligt, och där människor inte har biblar, Gud tar sitt budskap till människor direkt genom drömmar och visioner. Detta är helt i linje med den bibliska exempel på visioner som ofta används av Gud att uppenbara sin sanning för människor i början av kristendomen. Om Gud vill förmedla sitt budskap till en person, kan han använda alla medel som han anser vara nödvändiga, en missionär, en ängel, en vision, eller en dröm. Naturligtvis har Gud också förmågan att ge visioner i områden där evangeliets budskap är redan tillgängliga. Det finns ingen gräns för vad Gud kan göra.

Samtidigt måste vi vara försiktiga när det gäller visioner och tolkningen av visioner. Vi måste hålla i minnet att Bibeln är klar, och det säger oss allt vi behöver veta. Nyckeln om sanningen är att om Gud skulle ge en vision, skulle det är helt överens med vad han redan har uppenbarat i sitt ord. Visioner ska aldrig ges lika stor eller större auktoritet än Guds Ord. Guds ord är vår yttersta auktoritet för kristen tro och praxis. Om du tror att du har haft en vision och känner att det kanske Gud gav den till dig, bön undersöka Guds ord och se till att din vision är överens med Skriften. Be sedan och fundera på vad Gud vill att du gör som svar på visionen (Jakob 1:5). Gud skulle inte ge en vision om att en person och sedan hålla innebörden av visionen dolda. När en person bad Gud om innebörden av en vision i bibeln, gjorde Gud att det förklarades för den personen (Daniel 8:15-17).

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

Har Gud fortfarande ge visioner till människor i dag bör troende förvänta visioner att vara en del av sin kristna erfarenhet?"
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries