settings icon
share icon
Fråga

Vad är kristna synen på synska?

Svar


Bibeln fördömer starkt spiritism, medier, det ockulta, och synska (3 Mos 20:27; 5 Mos 18:10-13). Horoskop, tarotkort, astrologi, spådom, läsningar ur handflatan, och seanser hör till denna kategori också. Dessa metoder är baserade på konceptet att det finns gudar, andar, eller avlidna nära och kära som kan ge råd och vägledning. Dessa "gudar" eller "andar" är demoner (2 Kor 11:14-15). Bibeln ger oss ingen anledning att tro att avlidna nära och kära kan kontakta oss. Om de var troende, är de i himlen njuter den mest underbara plats tänkbara i gemenskap med en kärleksfull Gud. Om de inte var troende, de är i helvetet, lider oändlig pina för att ha avvisat Guds kärlek och uppror mot honom.

Så, om våra nära och kära inte kan kontakta oss, hur kan då olika medier, spirit och synska få så korrekt information? Det har förekommit många exponeringar av synska som bedrägerier. Det har bevisats att synska kan få enorma mängder information om någon genom vanliga medel. Ibland genom att bara använda ett telefonnummer via nummerpresentation och en sökning på Internet, kan en psykisk få namn, adresser, födelsedatum, datum för giftermål, familjemedlemmar, etc. Det är dock obestridligt att synska vet ibland saker som borde vara omöjligt för dem att veta. Vart tar de få denna information? Svaret är från Satan och hans demoner. "Och inte undra på det, Satan själv förklär sig till en ljusets ängel. Då är det inte underligt om även hans tjänare förklär sig till rättfärdighetens tjänare. Men de ska få det slut som deras gärningar förtjänar,"(2 Kor 11:4-15). Apg 16:16-18 beskriver en spåkvinna som kunde förutsäga framtiden tills aposteln Paulus tillrättavisade en demon ur henne.

Satan låtsas vara vänlig och hjälpsam. Han försöker att framstå som något bra. Satan och hans demoner kommer att ge en psykisk information om en person i syfte att få den personen hakas fast i spiritism, något som Gud förbjudit. Det verkar oskyldigt i början, men snart människor kan finna sig beroende av synska och omedvetet tillåta att Satan styr och förstör deras liv. Petrus förkunnade: "Var nyktra och vakna. Er fiende djävulen går omkring som ett rytande lejon och söker efter någon att sluka."(1 Petr 5:8). I vissa fall är synska själva bedragna, utan att veta den verkliga källan till den information de får. Hur som helst och var källan till den information, ingenting ansluten till spiritism är trolldom eller astrologi en gudfruktiga sätt att upptäcka information. Hur vill Gud att vi ska urskilja hans vilja för våra liv? Guds plan är enkel, men ändå kraftfull och effektiv: studera Bibeln (2 Tim 3:16-17) och be om visdom (Jakob 1:5).

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

Vad är kristna synen på synska?"
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries