settings icon
share icon
Fråga

Varför är jungfrufödseln så viktigt? Varför måste Jesus ha fötts av en jungfru?

Svar


Läran om jungfrufödseln är av avgörande betydelse (Jes 7:14; Matt 1:23; Luk 1:27, 34). Låt oss först titta på hur skrifterna beskriver händelsen. Som svar på Marias fråga, "Hur ska detta ske?" (Luk 1:34), säger Gabriel: "Den helige Ande ska komma över dig, och den Högstes kraft ska vila över dig,"(Luk 1:35). Ängeln uppmuntrar Joseph att inte frukta att gifta Maria med dessa ord: "Vad är tänkt i henne är från den helige Ande,"(Matt 1:20). Matteus säger att jungfrun "visade det sig att hon var havande genom den helige Ande" (Matt 1:18). Galaterbrevet 4:4 lär också jungfrufödelsen: "Gud sin Son, född av kvinna."

Från detta, står det verkligen klart att Jesu födelse var resultatet av den Helige Ande arbete i Marias kropp. Det immateriella (Anden) och materiella (Marias livmoder) var båda inblandade. Maria, kunde naturligtvis inte befrukta sig själv, och i det avseendet hon var helt enkelt ett "kärl". Bara Gud kan utföra mirakel kroppsligen.

Men att förneka en fysisk förbindelse mellan Maria och Jesus skulle innebära att Jesus inte var riktigt mänsklig. Skrifterna visar att Jesus var fullt människa med en fysisk kropp som vårt. Detta fick han ifrån Maria. Samtidigt var Jesus fullständigt Gud, med en evig, syndfri natur (Joh 1:14; 1 Tim 3:16; Hebr 2:14-17).

Jesus föddes inte i synd, det vill säga, hade han ingen syndig natur (Hebr 7:26). Det verkar som om synden naturen gått i arv från generation till generation genom fadern (Rom 5:12, 17, 19).

Jungfrufödseln kringgår överföringen av den syndiga naturen och får den evige Guden att bli en perfekt människa.

EnglishÅtervänd till den svenska hemsidan

Varför är jungfrufödseln så viktigt? Varför måste Jesus ha fötts av en jungfru?
Dela denna sida: Facebook icon Twitter icon Pinterest icon Email icon
© Copyright Got Questions Ministries